Connect with us

Deputatul Vlad-Popescu PIEDONE, despre programele desfășurate pentru reducerea bullyingului și a ostracizării sociale din școli

Deputatul Vlad-Popescu PIEDONE, despre programele desfășurate pentru reducerea bullyingului și a ostracizării sociale din școli - News Moldova

National

Deputatul Vlad-Popescu PIEDONE, despre programele desfășurate pentru reducerea bullyingului și a ostracizării sociale din școli

În contextul atatcului armat de săptămâna trecută din Serbia, soldat cu moartea a 8 elevi și a paznicului, deputatul Vlad Popescu-PIEDONE solicită ministrului Educației, Ligia DECA, lămuriri cu privire la programele desfășurate în vederea reducerii bullyingului și a ostracizării sociale din școli

„Doamnă Ministru,

Săptămâna trecută, în Serbia, a avut loc un atac armat la o școală din Belgrad, soldat cu moartea a 8 elevi și a paznicului, care proteja instituția de învățământ.

Atacatorul, un elev de doar 13 ani, cu rezultate foarte bune la învățătură, și-a motivat gestul ca fiind rezultatul ostracizării sociale, la care a fost supus de către colegi. Astfel, acesta a reușit să șocheze atât opinia publică din Serbia dar și din România, fiind primul act de acest fel din istoria țării vecine.

Dacă până acum auzeam de astfel de atacuri doar la televizor, ele având loc mai ales în școlile din Statele Unite ale Americii, acum observăm că acest fenomen a devenit unul global, ajungând chiar foarte aproape de granițele țării noastre. Din acest motiv, nu putem să ignorăm astfel de incidente, în speranța că în țara noastră nu se vor întâmpla, datorită faptului că regimul armelor și munițiilor de la noi este unul foarte strict.

Totuși, motivele invocate de elevul atacator ar trebui totuși să ne sperie, având în vedere faptul că ostracizarea socială este foarte frecventă în rândul adolescenților. Astfel de fapte au loc destul de des în rândul elevilor, inclusiv cei din România, din lipsa unor programe speciale care să reducă bullyingul, violența și ostracizarea socială din școli. Lipsa unei culturi sociale, prin intermediul căreia să se genereze egalitate și respect reciproc poate conduce, în viitor, la un grad foarte mare de violență atât în rândul adolescenților, dar și mai târziu, în rândul adulților.

Din acest motiv, este foarte important ca în următoarele luni, Ministerul Educației să înceapă să desfășoare campanii prin intermediul cărora să poată fi redus nivelul de violență din cadrul școlilor românești și să realizeze un program prin intermediul căruia să fie promovat: dialogul, egalitatea și respectul reciproc, dar combătute în același timp: violența, discriminarea, bullyingul, ostracizarea socială, rasismul și xenofobia.

Nu putem să rămânem nepăsători și să sperăm că violența din sistemul de educație se va reduce de la sine, pentru că acest lucru este foarte greu de realizat și într-o țară precum România, unde riscul unui eveniment ca cel din Belgrad este destul de scăzut.

Având în vedere cele enumerate mai sus, vă rog să-mi precizați ce programe urmează să desfășurați astfel încât să reduceți violența din școlile românești? Și în același context, ce programe desfășurați, în acest moment, pentru reducerea bullyingului și a ostracizării sociale din școli?

Solicit răspuns scris”, a precizat deputatul Vlad Popescu-Piedone.

News Moldova îți recomandă și ...   Ecoul copilăriei: bucuria de azi, dorul de mâine


Continue Reading
You may also like...

OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de toamnă 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – summer edition 2024

- read the e-paper version -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top