fbpx
Connect with us

Diferențe semnificative în salariile din diverse industrii din România

salarii2 22985300 - News Moldova

National

Diferențe semnificative în salariile din diverse industrii din România


În șase din cele 19 industrii majore din România, salariile medii nete depășesc 6.000 de lei. Bugetarii beneficiază de sporuri, vouchere de vacanță și zile libere suplimentare.

În comparație, angajații din industrii cu program de lucru zilnic sau în schimburi, inclusiv în sărbătorile legale, câștigă între 2.550 și 4.600 de lei.

Există preocupări cu privire la felul în care statul recompensează performanța în rândul angajaților săi, fapt ce pare să încurajeze nepotismul, obediența față de ierarhie și stabilitatea postului în sistem.

News Moldova îți recomandă și ...   Marcel Ciolacu, solidar după inundațiile din Coreea de Sud: „România este aproape de partenerul nostru strategic!”

Salariile medii nete din administrația publică și sectorul apărării au crescut la 6.000 de lei net în iunie, în creștere cu aproape 12% față de aceeași lună din 2022, potrivit datelor de la Institutul Național de Statistică. În aceeași perioadă, salariul mediu net pe economie a ajuns la 4.600 de lei în iunie 2023.

În săptămâna anterioară, bugetarii au protestat împotriva propunerilor guvernului pentru reducerea cheltuielilor bugetare, care includ și măsuri privind salarizarea angajaților din sectorul public. Ca urmare, mii de angajați din structurile Ministerului de Finanțe din întreaga țară au intrat în grevă spontană.

News Moldova îți recomandă și ...   Dependența Ucrainei de Rutele Europene pentru exporturile de cereale, în contextul Embargoului Impus de Rusia

Liderii sindicali afirmă că aceste măsuri ar putea duce la o reducere salarială de aproximativ 700 de lei pe lună pentru un angajat, precum și la pierderea unor posturi și sporuri.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top