fbpx
Connect with us

Doi funcționari ai ANPC, prinși în flagrant de DNA în timp ce luau șpagă de 50.000 de euro!

National

Doi funcționari ai ANPC, prinși în flagrant de DNA în timp ce luau șpagă de 50.000 de euro!


Două persoane din conducerea ANPC au fost reținute, după ce DNA-ul le-a prins în flagrant pretinzând de la un om de afaceri suma de 40.000 euro și un procent de 10% (aproximativ 90.000 euro), în schimbul influențării unor factori decidenți din conducerea ANPC.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, a doi inculpați, persoane fizice, fără calități speciale, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

News Moldova îți recomandă și ...   România, cel mai mare producător de porumb și floarea-soarelui din UE, importă masiv din Ucraina

„În perioada noiembrie 2022 – 06 aprilie 2023, cei doi inculpați ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză), suma de 40.000 euro și un procent de 10% (aproximativ 90.000 euro) din părțile sociale pe care acesta din urmă le deținea în cadrul unei societăți comerciale. În schimbul acestor foloase, cei doi inculpați i-ar fi promis omului de afaceri că își vor exercita influența pe care ar fi lăsat să se înțeleagă că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), pentru ca aceștia să dispună redeschiderea activității societății comerciale respective. De asemenea, cei doi inculpați i-ar mai fi promis omului de afaceri că vor interveni și pe lângă funcţionarii cu atribuţii de control din cadrul ANPC pentru ca aceștia să nu-şi mai exercite pe viitor atribuţiile legale (de control), în ceea ce privește aceeași societate”, arată DNA, într-un comunicat de presă.

News Moldova îți recomandă și ...   A SCĂZUT numărul pensionarilor care au primit INDEMNIZAȚIE SOCIALĂ

În perioada 11 aprilie – 24 mai 2023, unul dintre suspecți a pretins de la același om de afaceri o sumă de 100.000 de euro. Miercuri, acesta a primit 50.000 de euro, reprezentând o primă tranșă de bani, iar în acel moment a fost prins în flagrant.

Ambilor inculpați li s-au comunicat oficial calitatea procesuală și acuzațiile care li se aduc.

Inculpații vor fi prezențați joi în fața Tribunalului București, cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

News Moldova îți recomandă și ...   Se extinde vârsta până la care se acordă concediu medical părintelui pentru îngrijirea copilului bolnav. Mara Calista: „Este o creştere bazată pe studii, nu a venit din cer”


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.3

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top