fbpx
Connect with us

După întoarcerea din Bruxelles, Câciu transmite: Investițiile întârziate din PNRR vor fi finanțate prin Politica de Coeziune

38 scaled - News Moldova

National

După întoarcerea din Bruxelles, Câciu transmite: Investițiile întârziate din PNRR vor fi finanțate prin Politica de Coeziune


România dispune de un interval de timp mai extins pentru a atinge obiectivele stabilite în cadrul PNRR, în lumina faptului că investițiile și reformele angajate trebuie finalizate până în august 2026

Conform declarațiilor lui Adrian Câciu, Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, investițiile finanțate din surse europene pot fi încheiate până în decembrie 2029, oferind astfel o marjă suplimentară pentru implementare.

În cadrul unei vizite de lucru efectuate la Bruxelles în perioada 28-29 august, Adrian Câciu a avut ca teme principale ajustarea PNRR, introducerea secțiunii RePowerEU, deja în proces de evaluare de către Comisie, și stadiul cererii de plată nr. 3.

News Moldova îți recomandă și ...   Nou-născuții, copiii mici și vârstnicii vor putea fi vaccinați împotriva virusului sincițial respirator începând cu această toamnă

Având în vedere că ne aflăm deja în august 2023, România dispune de trei ani pentru a finaliza reformele și investițiile prevăzute în PNRR. Aceasta implică o abordare pragmatistă, asumată și dialogată.

Această abordare a fost și este împărtășită de reprezentanții Comisiei Europene, care au fost în dialog continuu cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru a atinge aceste obiective.

Cu acest context în minte, ministrul Adrian Câciu a evidențiat că investițiile care ar putea întâmpina întârzieri și risc de neimplementare în cei trei ani prevăzuți pentru implementarea PNRR ar trebui mutate în programele din Politica de Coeziune.

News Moldova îți recomandă și ...   Horoscop, 4 iulie 2023. Unele zodii vor avea parte de o zi tensionată!

Acest lucru ar extinde orizontul temporal cu încă trei ani, oferind astfel oportunitatea de a finaliza aceste investiții.

Conform comunicatului de presă, modificarea propusă pentru PNRR implică reducerea granturilor și identificarea de ținte cantitative care vor fi susținute financiar prin Politica de Coeziune.

Aceasta va permite României să aibă un interval de timp mai mare pentru a atinge aceste obiective, dat fiind că investițiile și reformele din cadrul PNRR trebuie să fie gata până în august 2026, iar investițiile finanțate de la nivel european pot fi încheiate până în decembrie 2029.

News Moldova îți recomandă și ...   Guvernul va oferi ajutoare de stat pentru crescătorii de animale! Care este valoarea sprijinului financiar acordat? - MOLDOVA INVEST

De asemenea, a fost menționat noul capitol RePowerEU, care va aloca 1,4 miliarde de euro pentru România, cu scopul de a sprijini reziliența energetică a gospodăriilor populației prin inițiative precum producția și stocarea energiei, precum și creșterea eficienței energetice a locuințelor.

În cadrul discuțiilor, delegația MIPE condusă de Adrian Câciu și-a avut alături secretarul de stat Teodora Elena Preoteasa, în timp ce din partea Comisiei Europene au participat Céline Gauer, director general și șef al Grupului operativ pentru redresare și reziliență (SG RECOVER), precum și personalul tehnic.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top