fbpx
Connect with us

Pe modelul lui Ceaușescu, Ciolacu a vizitat o alimentară și a ajuns la concluzia că totul e bine: „Cele mai mari scăderi sunt la cartofii noi, apoi la pâine, telemea, făină și mălai”

Pe modelul lui Ceaușescu, Ciolacu a vizitat o alimentară și a ajuns la concluzia că totul e bine: „Cele mai mari scăderi sunt la cartofii noi, apoi la pâine, telemea, făină și mălai” - News Moldova

National

Pe modelul lui Ceaușescu, Ciolacu a vizitat o alimentară și a ajuns la concluzia că totul e bine: „Cele mai mari scăderi sunt la cartofii noi, apoi la pâine, telemea, făină și mălai”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Marcel Ciolacu a făcut o mișcare desprinsă parcă de pe vremea lui Ceaușescu. Premierul PSD a vizitat o alimentară și a ajuns la concluzia că totul e bine: “Cele mai mari scăderi sunt la cartofii noi, apoi la pâine, telemea, făină și mălai“, se laudă el, pe Facebook.

“Protejarea puterii de cumpărare a românilor cu venituri mici și medii, cei mai afectați de inflație, a fost primul obiectiv vizat odată cu preluarea guvernării. De aceea, m-am bucurat să văd că OUG privind limitarea adaosurilor comerciale la produsele de bază începe să-și producă efectele.

Am vrut să văd cu ochii mei cum s-a aplicat acest act normativ și am mers astăzi într-un magazin Profi din Sectorul 4. Cele mai mari scăderi sunt la cartofii noi, apoi la pâine, telemea, făină și mălai.

Îi asigur pe toți românii că, în perioada următoare, toate autoritățile cu competențe de control vor verifica, în toate magazinele, ca acest act normativ să fie corect aplicat astfel încât prețul coșului zilnic al fiecărui român să fie redus“, a scris liderul PSD pe Facebook.

Adevărul despre ordonanța dată este următorul: produsele care se încadrează în ordonanță dispar de pe rafturi la prima oră, iar producătorii se feresc să mai facă acel tip de produse, preferând să se joace cu gramajul lor astfel încât să poată încasa prețul întreg. Segmentând reducerea pe cele mai slabe tipuri de produse din magazine, în loc să fie aplicată pe toate tipurile de produse de același gen, de exemplu ouă de toate mărimile, nu doar M, a dus, pe deoparte la o penurie de alimente ieftine, iar pe de altă parte,  a dus la creșterea simțitoare a prețurilor celorlalte alimente de bază.  Nu merită să sacrifici întregul coș de cumpărături al românilor doar pentru o „lovitură de imagine”!

El a postat și un filmuleț de 55 de secunde în care nu spune nimic, se aude doar un fond sonor și, peste imagini sunt suprapuse mesaje precum “Am scăzut prețurile la 14 alimente de bază“. În imagini, Ciolacu privește la rafturile cu fructe și pâine și pipăie un salam săsesc.


Nicolae Ceaușescu era celebru prin vizitele sale “inopinate“ în alimentare, vizite mediatizate în presă și televiziun, pentru a demonstra că în România nu este o criză de alimente. Odată ce vizita se încheia produsele expuse în galantare dispăreau exact așa cum apăruseră, peste noapte.

„Coaja este cam groasă, pâinea este mai bună în provincie. Pâinea trebuie să fie de calitate”, spunea Nicolae Ceauşescu. El a contionuat aceste vizite până în ultima lună a vieții sale, în decembrie 1989.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top