fbpx
Connect with us

Egger România estimează o CREȘTERE de 10% a cifrei de afaceri

egger-romania-estimeaza-o-crestere-de-10%-a-cifrei-de-afaceri

National

Egger România estimează o CREȘTERE de 10% a cifrei de afaceri


Tur de fabrica Safety Tour scaled 1 scaled - News Moldova

Pentru acest an, Egger România estimează o creştere de 10% a cifrei de afaceri faţă de 2022, când compania a avut afaceri totale de 2,22 mld. lei (peste 446 mil. euro)

Din 2008, compania Egger deține o fabrică din Rădăuți, în care a investit aproximativ 500 de milioane de euro. Acolo se produc plăci de PAL brut și melaminat pentru mobilă dar și plăci OSB pentru industria construcțiilor.

Anul trecut a fost finalizată o investiție de 13,5 milioane de euro pentru îmbunătățirea capacității de colectare și prelucrare a deșeurilor reciclabile din lemn, dar și pentru deschiderea unei noi linii de producție a hârtiei impregnate.

Cifra de afaceri a furnizorului austriac Egger ar putea ajunge în 2023 la peste 2,4 mld. lei (aproximativ 491 mil. euro), potrivit ZF.

alina chifan egger 1024x779 1 - News Moldova

În anul 2022 cifra de afaceri a Egger România a fost de 2,22 miliarde de lei. Evoluţia cifrei de afaceri indică o creştere moderată comparativ cu anul precedent şi se datorează în primul rând creşterii accentuate a costurilor cu materiile prime, energie şi servicii logistice, ceea ce a dus şi la majorarea preţurilor de vânzare. Pentru acest an am bugetat o creştere a cifrei de afacere cu 10% faţă de 2022’’, a declarat Alina Chifan, director de vânzări Egger România.

Reprezentanții Egger România mai anunță și o ușoară scădere a pieței regionale. Aceștia menționează și o stagnare a pieței în ceea ce privește domeniul industriei lemnului pentru anul 2023.

În ceea ce privește activitatea companiei din lunile următoare, directorul de vânzări Egger România declară:

Perspectivele economice generale rămân incerte pentru lunile următoare şi vor continua să fie puternic influenţate de provocările de pe pieţele energiei, a materiilor prime, a evoluţiei politicilor monetare şi a cursul evenimentelor geo-politice


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top