fbpx
Connect with us

Explozie pe dig în mare, auzită în apropierea unui hotel din Costinești. „Posibil să fie o mină marină!”

Explozie pe dig în mare, auzită în apropierea unui hotel din Costinești. „Posibil să fie o mină marină!” - News Moldova

National

Explozie pe dig în mare, auzită în apropierea unui hotel din Costinești. „Posibil să fie o mină marină!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


ISU Constanța a anunțat că luni dimineața, în zona digului din fața Hotelului Forum din Costinești, s-a auzit o explozie, precizând totodată că este „posibil să fie vorba de o mină marină”. Echipele de intervenție se află în alertă, mai ales că ar fi depistat o a doua mină, care încă plutește.

ACTUALIZARE 12.45: Un turist care se afla în apropierea digului din Mangalia a contactat serviciul de urgență 112 și a semnalat că a observat un obiect asemănător cu o mină plutind în apă.

Echipe de intervenție au fost trimise la fața locului pentru a investiga situația. După examinare, s-a constatat că obiectul nu era o mină, ci o bucată de lemn.

„Obiectul care a fost raportat la serviciul 112, că pluteşte în zona digului de intrare din Mangalia nu este mină marină. Este un buştean mai mare”, a precizat colonelul Corneliu Pavel (ASAM).

ACTUALIZARE 11:15: Potrivit autorităților, un tânăr a avut nevoie de asistență medicală în urma incidentului. El a reclamat că a suferit afectarea auzului ca urmare a unei presupuse explozii. Echipa medicală SMURD l-a evaluat, însă tânărul a refuzat să fie transportat la spital pentru tratament.

ACTUALIZARE 11:00: Forțele Navale Române au pregătit o echipă specializată de scafandri pentru muncă subacvatică în situații de urgență (EOD). Acești scafandri se vor îmbarca pe o navă a Gărzii de Coastă din Mangalia. Împreună, ei urmează să se deplaseze cât mai rapid posibil către zona indicată, cu scopul de a evalua situația și, dacă se confirmă, de a interveni pentru neutralizarea dispozitivului în cazul în care se identifică efectiv o a doua mină.

ACTUALIZARE 10.28 ISU Constanța anunță că este vorba de o explozie pe dig și că a fost perimetrată zona. Nu s-au înregistrat victime.

„Explozie (posibil mină marină) în zona digului din fața Hotelului Forum în Costinești. Intervin Stația Tuzla cu 1 ASAS, SMURD B2 și RHIB Eforie”, a transmis ISU Constanța.

Autoritățile au mai precizat că nicio persoană nu a fost rănită în urma exploziei. Nu este primul caz de acest gen, în care s-au găsit mile marine.

Polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă au găsit, pe 26 ianuarie, o milă marină în timpul unei misiuni. Aceasta a fost observată plutind în derivă ușoară, la țărm, pe o plajă din localitatea Sfântu Gheorghe.

Scafandrii EOD ai Forțelor Navale au neutralizat, pe 13 aprilie, prin distrugere o mină marină, care punea în pericol navigația și activitățile de pescuit, în apropierea litoralului românesc, mai precis pe Capul Midia. S-a descoperit că această mină data din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, au descoperit, pe 16 mai, îe Marea Neagră, lângă Sulina, o mină marină. Aceasta a ieșit din câmpul vizual al polițiștilor de frontieră, intrând în apele ucrainene.

Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana-Maria Stoica, a declarat că, în urma exploziei, nu s-au înregistrat victime.

„În această dimineaţă, în jurul orei 9.00, am fost solicitaţi prin apel la 112 să intervinim în staţiunea Costineşti acolo unde a avut loc o explozie pe dig. La faţa locului au fost alocate rapid mai multe resurse din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al Judeţului Constanţa, de la staţia Tuzla o autospecială de stingere, un echipaj de prim-ajutor şi, de asemenea, ambarcaţiunea RIB, iar în aceste momente vor pleca şi colegii cu echipajul CBRN. Ajunşi la faţa locului, colegii au perimetrat zona şi au constatat faptul că este vorba de o explozie în dig. Din fericire, nu s-au înregistrat victime”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top