fbpx
Connect with us

Femeile au o PREZENȚĂ SCĂZUTĂ în mass-media din România

femeile-au-o-prezenta-scazuta-in-mass-media-din-romania

National

Femeile au o PREZENȚĂ SCĂZUTĂ în mass-media din România


WhatsApp Image 2023 03 08 at 10.50.56 - News Moldova

mediaTRUST a realizat această analiză cu scopul de oferi o perspectivă mai detaliată asupra modului în care femeile sunt reprezentate în mass-media

Perioada monitorizată de este 1-28 februarie 2023. Astfel, ponderea femeilor care apar cu declarații live în calitate de experți, reprezentanţi ai autorităților, invitați sau comentatori în cele mai importante emisiuni de știri TV din România este de doar 25,8%.

Studiul mediaTRUST arată că în luna februarie, au fost exact 921 de declarații ale femeilor în emisiunile de știri, față de o reprezentare de 2.649 de bărbați.

Analiza prezenței femeilor la cele mai importante posturi de televiziune din țară demonstrează, pentru încă o dată, că egalitatea de gen este încă departe de a fi atinsă în mass-media.

mediaTRUST a analizat un total de 1,641 de materiale ale principalelor buletine de știri ale zilei difuzate de posturile TVR 1, PROTV, Prima TV, Kanal D și Antena 1, în perioada menționată.

După efectuarea analizei detaliate, a fost confirmată o prezență scăzută a femeilor în calitate de experți, autorități, comentatori sau invitați în principalele ediții de știri TV.

unu - News Moldova

Bărbaţii au o prezență mai mare în media din România

Acest studiu identifică 5 categorii de subiecte cel mai frecvent abordate în emisiunile de știri monitorizate. În mod principal sunt conținuturi legate de politica internă a țării, politica externă, razboiul din Ucraina, știri generale internaționale – în special în contextul cutremurului din Turcia din 6 februarie, dar și știri generale din România – în contextul cutremurelor din județul Gorj.

În urma analizezi, persoanele cel mai des menționate sunt: Volodimir Zelenski, Jens Stoltenberg, Vladimir Putin, Klaus Iohannis, Joe Biden, Arafat Raed, Ciucă Nicolae și Maia Sandu – Președinte al Republicii Moldova, prima femeie din această listă se află tocmai pe locul 8.

Poziția a noua este ocupată de Marcel Boloş, Ionescu Constantin – Directorul General al INFP, precum și de Deca Ligia, cu același număr de mențiuni, 16. Poziția a zecea este ocupată de Attila Cseke, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației.

În cadrul acestui top general temele discutate au fost: evenimentele actuale de pe scena politică, războiul din Ucraina, cutremurele din Turcia precum și cele din județul Gorj, urmate de educație, inflaț


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top