fbpx
Connect with us

Fermierii vor primi peste 125 de milioane de euro pentru agricultura ecologică şi măsuri de agromediu prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură

fermierii-vor-primi-peste-125-de-milioane-de-euro-pentru-agricultura-ecologica-si-masuri-de-agromediu-prin-agentia-de-plati-si-interventie-pentru-agricultura

National

Fermierii vor primi peste 125 de milioane de euro pentru agricultura ecologică şi măsuri de agromediu prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură


sedinta ministerul agriculturii - News Moldova

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a anunţat că peste 125 de milioane de euro vor fi plătite fermierilor pentru agricultura ecologică şi măsuri de agromediu prin Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, în două tranşe până la 30 iunie 2023

Începând cu data de 14 februarie 2023, APIA a început să plătească fermierilor care au solicitat plăți în cadrul măsurilor 10 și 11, respectiv agro-mediu și climă și agricultură ecologică.

Pentru cele două măsuri din campania 2022, suma autorizată la plată este de 125,98 milioane euro, din care 22,29 milioane euro provin din fondul EURI.

Plățile către fermieri se acordă în perioada 1 decembrie – 30 iunie a anului calendaristic următor, în două tranșe și conform Regulamentului (UE) nr. 1306/2013 din 17 decembrie 2013.

„APIA a dezvoltat funcţionalităţile informatice necesare pentru efectuarea plăţilor din EURI în termenul stabilit prin Regulamentul (UE) nr. 1306/2013.

Respingem ca nefondate şi neadevărate afirmaţiile europarlamentarului Dacian Cioloş prin care susţine că sistemul informatic pentru efectuarea plăţilor APIA nu este pregătit şi că nu a fost contractată nicio firmă care să dezvolte modulele în sistemul de plăţi.

petre daea la agrostrategia - News Moldova

Pentru stoparea răspândirii de informaţii false în spaţiul public, precizăm că APIA a încheiat la data de 11.01.2023 un acord cadru pentru servicii de dezvoltare, extindere şi mentenanţă a sistemului informatic al APIA de gestionare a cererilor de plată, care asigură dezvoltarea/adaptarea tuturor funcţionalităţilor informatice pentru derularea optimă şi în condiţii legale a schemelor de plăţi.

Apreciem că informaţiile prezentate trebuie să se baz


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top