fbpx
Connect with us

Firmele românești de transport, mesaj către Comisia Europeană: „Amânarea aderării României la Schengen generează operatorilor pierderi imposibil de recuperat!” – MOLDOVA INVEST

firmele-romanesti-de-transport,-mesaj-catre-comisia-europeana:-„amanarea-aderarii-romaniei-la-schengen-genereaza-operatorilor-pierderi-imposibil-de-recuperat!”-–-moldova-invest

National

Firmele românești de transport, mesaj către Comisia Europeană: „Amânarea aderării României la Schengen generează operatorilor pierderi imposibil de recuperat!” – MOLDOVA INVEST


tir romanesc - News Moldova

Federația Operatorilor Români de Transport – F.O.R.T. a făcut un pas hotărât înainte în lupta împotriva blocajului impus de Austria și Olanda la aderarea României la Spațiul Schengen. Potrivit sursei, amânarea aderării la Schengen a dus la pierderi imposibil de recuperat pentru operatorii români din domeniul transporturilor de mărfuri și pasageri.

F.O.R.T., care reunește peste 3700 de firme de transport, a trimis o scrisoare Comisiei Europene și Parlamentului European prin care a cerut compensații europene pentru companiile afectate.

Transportatorii români cer și ca Austria să fie adusă în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru blocarea aderării României la spațiul de liberă circulație în UE.

În decembrie 2022, România și Bulgaria au ratat din nou aderarea la Spațiul Schengen, ca urmare a votului negativ dat de Austria și Olanda în Consiliul Justiție și Afaceri Europene (JAI).

Austria s-a opus aderării României la Schengen, iar Olanda a dorit să primească România în zona Schengen, dar fără Bulgaria. Reamintim că Bulgaria nu a fost de acord cu decuplarea celor două țări, astfel că Olanda a votat și ea contra admiterii României și Bulgariei în spațiul european de liberă circulație.

Redăm mai jos scrisoarea transmisă de FORT Robertei Metsola, președinta Parlamentului European, și Ursulei von der Layen, președinta Comisiei Europene:

Federația Operatorilor Români de Transport – F.O.R.T. care reunește peste 3700 de companii de transport mărfuri si pasageri cu un număr de peste 40 000 de ang


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top