fbpx
Connect with us

Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov, CONDAMNAT la 6 ani de închisoare, adus în România

valcov - News Moldova

National

Fostul ministru de Finanțe Darius Vâlcov, CONDAMNAT la 6 ani de închisoare, adus în România


 Darius Vâlcov se întoarce astăzi în România, estimat să ajungă în jurul orei 16:00. Fostul ministru de Finanțe a fost condamnat la o pedeapsă de 6 ani de închisoare în dosarul cunoscut sub numele de “Dosarul Tablourilor”

Curtea Supremă de Casație a Italiei a respins pe 8 august recursul lui Darius Vâlcov, care a încercat să evite predarea către autoritățile competente din România.

Ministrul Justiției a comunicat cu câteva zile în urmă că recursul lui Vâlcov a fost declarat inadmisibil de către Curtea Supremă de Casație a Italiei, deci fostul ministru de Finanțe urmează să fie predat autorităților din România.

News Moldova îți recomandă și ...   Guvernul a alocat 250 de milioane de euro din fondurile PNRR pentru achiziționarea a peste 1.200 de microbuze electrice destinate transportului elevilor

Alina Gorghiu a menționat că este o procedură în desfășurare, și că statul italian, prin Ministerul Justiției, a colaborat cu Poliția Română în acest sens. Aducerea lui Vâlcov în țară este programată să se realizeze în următoarele zile, conform surselor.

Darius Vâlcov, care a părăsit România înainte de pronunțarea condamnării, s-a predat în Italia autorităților pe 24 mai. A fost dat în urmărire generală într-un dosar privind traficul de influență și spălarea de bani. Instanța italiană nu a dispus arestarea sa provizorie în vederea predării, iar Vâlcov a fost lăsat în libertate sub supraveghere.

News Moldova îți recomandă și ...   Diana Șoșoacă rescrie istoria: „Limba latină se trage din limba română!”

Pe 2 mai, Vâlcov a fost condamnat definitiv de către un complet de cinci judecători de la Instanța supremă la o pedeapsă de 6 ani de închisoare pentru trafic de influență și spălare de bani, în cadrul dosarului cunoscut ca “Dosarul Tablourilor”.

Pe parcursul anchetei din acest dosar, au fost descoperite peste 100 de opere de artă achiziționate de Vâlcov prin intermediari, unele dintre acestea fiind ascunse în pereții falși ai unor imobile deținute de fostul ministru.

News Moldova îți recomandă și ...   Meteo, 18 iulie 2023. Valul de căldură persistă!


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top