fbpx
Connect with us

Gabriela FIREA, a doua DEMISIE la nivel înalt ca urmare a scandalului AZILELOR GROAZEI

Gabriela FIREA, a doua DEMISIE la nivel înalt ca urmare a scandalului AZILELOR GROAZEI - News Moldova

National

Gabriela FIREA, a doua DEMISIE la nivel înalt ca urmare a scandalului AZILELOR GROAZEI


După o discuție cu premierul Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a decis să demisioneze din Guvern

Aceasta decizie vine în urma scandalului privind „azilele groazei”. Este a doua demisie din Guvern, după cea a ministrului Muncii, Marius Budăi.

Demisia Gabrielei Firea a fost înaintată la Secretariatul General al Guvernului. Într-un mesaj pe Facebook, Firea a explicat motivele deciziei sale, afirmând că pleacă pentru a permite premierului să lucreze în liniște la proiectele economice și sociale pentru români, iar miniștrii PSD și PNL să-și poată prezenta munca. De asemenea, ea s-a suspendat din funcțiile pe care le deținea în PSD.

Firea a subliniat că este nevinovată și că acest lucru va fi dovedit și în justiție, conform anchetei în curs. Cu toate acestea, ea a menționat că în ultimele 10 zile viața ei și a familiei sale a fost afectată, ceea ce a redus șansele sale de a câștiga un nou mandat de primar general.

Anterior, Firea a primit un termen până luni pentru a lua o decizie cu privire la demisia de onoare din Guvern, conform surselor din conducerea PSD citate de Digi24.ro.

După ce a fost dezvăluit faptul că patronul „azilelor groazei”, Ștefan Godei, a fost angajat la cabinetul senatorial al Gabrielei Firea și la clubul de fotbal al primăriei conduse de Florentin Pandele, i s-a transmis că ar trebui să se retragă, altfel partidul îi va retrage sprijinul politic.

Gabriela Firea este primvicepreședinte al PSD și și-a exprimat intenția de a candida din nou pentru funcția de primar al Bucureștiului. În partid există de multă vreme o rivalitate între ea și liderii bărbați ai formațiunii, iar Marcel Ciolacu se teme că Firea ar putea dori să candideze la alegerile prezidențiale.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top