fbpx
Connect with us

Generalul Vlad Gheorghiță, numit șef al Statului Major al Apărării

vlad gheorghita sef armata 37929100 - News Moldova

National

Generalul Vlad Gheorghiță, numit șef al Statului Major al Apărării


Președintele Klaus Iohannis a semnat oficial decretul de numire a generalului Vlad Gheorghiță în funcția de șef al Statului Major al Apărării, consolidând astfel conducerea militară a României într-o perioadă de importanță strategică crescută

Cu o carieră militară de excepție, generalul Gheorghiță a demonstrat competență și experiență pe parcursul anilor în diverse poziții de conducere și operaționale. Între realizările sale se numără comanda Diviziei 2 Infanterie „Getica” Buzău și a Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu. De asemenea, a avut responsabilități importante în planificare și comandă la nivelul Forțelor Terestre, precum și o contribuție semnificativă la operațiuni internaționale, inclusiv în Irak în 2007.

Educația sa solidă în domeniul militar include absolvirea Academiei de Înalte Studii Militare și cursuri de specializare în comunicații și informatică în străinătate, alături de diplome de master în Relații Internaționale și Studii de Securitate, respectiv Studii Strategice.

Generalul Vlad Gheorghiță este recunoscut prin numeroase decorații și distincții, printre care Ordinul „Virtutea Militară” și embleme de onoare, recunoașteri pentru dedicarea sa în slujba Armatei Române.

Născut în 1969 în București, generalul Vlad Gheorghiță este căsătorit și are doi copii, aducând un echilibru între viața familială și angajamentul său constant față de serviciul militar și țară. Așteptările sunt mari în privința noii sale funcții, datorită experienței și capacității sale de a face față provocărilor complexe din domeniul apărării.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top