Connect with us

Grupul BELTRAME intenționează să acopere 60% din necesarul de OȚEL-BETON al pieței ROMÂNEȘTI în 5 ANI

grupul-beltrame-intentioneaza-sa-acopere-60%-din-necesarul-de-otel-beton-al-pietei-romanesti-in-5-ani

National

Grupul BELTRAME intenționează să acopere 60% din necesarul de OȚEL-BETON al pieței ROMÂNEȘTI în 5 ANI

După achiziția Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște în luna martie a anului 2022, pentru suma de 38,3 milioane de euro, italienii de la AFV Beltrame Group, au început să recruteze personal și a conturat planurile de investiții pentru următorii cinci ani

Grupul Beltrame dorește să transforme vechea oțelărie într-o unitate de producție competitivă la nivel european, pentru care va investi, în următorii 5 ani, în jur de 100 de milioane de euro în modernizarea utilajelor, iar 80% din buget va fi alocat achiziției de tehnologii care permit reducerea emisiilor de carbon, creșterea eficienței energetice și tranziția către o economie circulară.

„Am depus cererea pentru demolarea unor clădiri, pe terenul cărora vom dezvolta combinatul nou. Avem în plan o valoare totală a investițiilor care se apropie de 500 milioane de euro în retehnologizarea echipamentelor din sistem, combinatul nou, plus parcul voltaic de 140 MW, care presupune o investiție de 120 milioane de euro, și este deja aprobat”, a declarat Beltrame.

El a precizat că o parte din fonduri vin din surse proprii, iar pentru restul finanțării sunt în discuții cu diferite bănci. 

Tudorel Andrei, analist la INS, aprecia că, pe parcursul ultimilor 30 de ani, România a exportat aproximativ 2 tone de fier vechi pe locuitor. În timp ce fabricile românești l-au importat la prețuri cel puțin duble.

Pentru rel


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in National

- citeste versiunea e-paper -

Economic magazine Moldova Invest

- Read the e-paper version -

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
To Top