fbpx
Connect with us

Guvernul a aprobat Regulamentul privind sporurile pentru personalul implicat în gestionarea fondurilor europene

guvernul-a-aprobat-regulamentul-privind-sporurile-pentru-personalul-implicat-in-gestionarea-fondurilor-europene

National

Guvernul a aprobat Regulamentul privind sporurile pentru personalul implicat în gestionarea fondurilor europene


Regulamentul referitor la acordarea de sporuri pentru persoanele care desfășoară activități legate de gestionarea fondurilor europene s-a aprobat de către Guvern

Printr-o hotărâre adoptată în ședința de ieri, Guvernul a aprobat Regulamentul cadru în baza căruia se vor determina majorările salariale pentru angajații din administrație care sunt implicați în implementarea proiectelor finanțate prin fonduri europene.

Conform Ministerului pentru Mediul de Afaceri, prin această legislație sunt stabilite criteriile pentru acordarea majorărilor salariale pentru personalul cu funcții de bază din instituțiile și autoritățile publice care sunt desemnate în echipele de proiecte finanțate prin fonduri europene nerambursabile și/sau fonduri externe rambursabile, precum și în proiectele finanțate prin Mecanismul de Redresare și Reziliență.

News Moldova îți recomandă și ...   Închirierea clădirilor cu risc seismic ar putea fi INTERZISĂ în România

De asemenea, se stabilesc condițiile de creare a posturilor din afara organigramei pentru implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile, inclusiv pentru proiectele care fac parte din implementarea Mecanismului de Redresare și Reziliență.

Aceste măsuri economice au scopul de a încuraja personalul din administrație să se implice în mod activ în gestionarea și implementarea proiectelor finanțate prin fonduri europene, contribuind astfel la dezvoltarea economică a țării.

Toate proiectele de succes susţinute cu fonduri europene au în spate echipe care au lucrat mult şi eficient, în fiecare etapă a proiectului, pentru a aduce rezultate. Doar cine îşi aduce cu adevărat aportul pentru schimbarea vieţii comunităţii va beneficia de majorare.

 Actul normativ adoptat astăzi stabileşte criterii de performanţă pentru ca oamenii să fie recompensaţi strict pe măsura aportului pe care îl aduc. Este un lucru firesc în mediul privat, acum este un lucru firesc şi pentru oamenii competenţi din administraţie care gestionează fonduri europene”, a declarat ministrul Marcel Boloş.

News Moldova îți recomandă și ...   Lotul Nușfalău – Suplacu de Barcău din A3, PRIMA autostradă care ar putea fi inaugurată în acest an

Potrivit Regulamentului-cadru, remunerațiile personalului care este implicat în proiecte finanțate prin fonduri europene vor fi majorate proporțional cu timpul pe care îl alocă efectiv activităților legate


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top