fbpx
Connect with us

În România va fi înființat un Comandament de Operațiuni Speciale al NATO ca răspuns la situația conflictuală din Ucraina

IMG 20231129 232419 526 - News Moldova

National

În România va fi înființat un Comandament de Operațiuni Speciale al NATO ca răspuns la situația conflictuală din Ucraina


Parlamentul României a aprobat desfășurarea pe teritoriul său a Comandamentului Regional de Operații Speciale al Alianței Nord-Atlantice

Propunerea președintelui României, Klaus Iohannis, a fost susținută de parlamentari. Aproximativ 239 de deputați au votat în favoarea stabilirii unui comandament NATO în România, în timp ce 3 s-au opus și 38 s-au abținut.

Conform textului adoptat, această structură va fi localizată în Garnizoana Târgu Mureș, iar funcționarea sa va fi determinată prin acorduri comune cu Bulgaria. Într-o scrisoare adresată Parlamentului, Iohannis a justificat importanța amplasării comandamentului NATO în țară, menționând proximitatea României față de zona conflictuală din Ucraina.

Documentul subliniază în mod special că această situație a condus la dezvoltarea unui proiect comun cu Bulgaria.

“NATO a finalizat procesul de elaborare a noilor planuri necesare pentru implementarea Conceptului de descurajare și apărare în spațiul euroatlantic.

În cadrul elaborării Planului Regional pentru Sud-Est, NATO a recunoscut necesitatea unei structuri de comandă și control pentru operațiunile speciale în regiunea Mării Negre” – se menționează în scrisoare.

Înainte de aceasta, Statele Unite ale Americii au declarat că nu există nicio amenințare pentru Europa de Est din partea Rusiei.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top