fbpx
Connect with us

Incendiu într-o gospodărie din localitatea suceveană Dumbrăvița

Incendiu într-o gospodărie din localitatea suceveană Dumbrăvița - News Moldova

National

Incendiu într-o gospodărie din localitatea suceveană Dumbrăvița

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În Dumbrăvița, bucătăria de vară a unei femei a fost distrusă de un incendiu cauzat de un coș de fum insuficient izolat. Pompierii au intervenit, limitând daunele și recomandă măsuri preventive

Evenimentul a avut loc în timpul nopții trecute (16 spre 17 august). Incendiul a fost stopat cu ajutorul echipelor de pompieri din cadrul Detașamentului Dorohoi, care au sosit cu o autospecială echipată pentru stingerea cu apă și spumă.

Atunci când au ajuns la locuință, pompierii au constatat că flăcările cuprinseseră acoperișul anexei în jurul coșului de fum, existând riscul de propagare la întreaga construcție. Pompierii au reușit să lichideze incendiul în limitele în care acesta se răspândise.

Pentru a preveni riscul de incendiu asociat cu funcționarea coșurilor de fum, pompierii subliniază importanța adoptării următoarelor măsuri:

  •  menținerea unei distanțe adecvate între exteriorul coșului de fum și elementele combustibile ale acoperișului.
  •  consolidarea zidăriei coșului de fum la punctul de trecere prin planșee, lăsând un spațiu între această zidărie și materialele combustibile ale planșeului.
  •  aplicarea unui strat de tencuială și văruire a părții de pod a coșului de fum pentru a permite identificarea rapidă a eventualelor fisuri (eventualele căldură sau scântei care pot ieși prin fisurile unui coș de fum deteriorat pot declanșa incendii în prezența elementelor de construcție din lemn, cum ar fi grinzi, bârne sau suporturi de acoperiș).
  •  verificarea regulată a coșurilor de evacuare a fumului pentru a depista fisuri care ar putea permite scânteilor să aprindă materialele combustibile din planșeu sau acoperiș (cum ar fi grinzi sau căptușeală).
  •  curățarea periodică a coșurilor de fum pentru a îndepărta depunerile de funingine care pot lua foc sau bloca canalele de evacuare.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top