fbpx
Connect with us

Începe Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări la București. Discuții privind aderarea României la spațiul Schengen și cooperarea regională

Începe Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări la București. Discuții privind aderarea României la spațiul Schengen și cooperarea regională - News Moldova

National

Începe Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări la București. Discuții privind aderarea României la spațiul Schengen și cooperarea regională

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În preajma summit-ului Inițiativei celor Trei Mări la București, Președintele Klaus Iohannis a avut o întâlnire bilaterală cu Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen

În cadrul întrevederii cu Președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, Președintele Klaus Iohannis a apreciat sprijinul continuu pentru aderarea României la Spațiul Schengen cât mai curând posibil. Pe lângă acest subiect, cei doi lideri au discutat și despre securitatea regională și extinderea Uniunii Europene.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost, de asemenea, primită la Palatul Cotroceni, unde s-a discutat despre cooperarea dintre România și Republica Moldova în diferite domenii, inclusiv energetic, în contextul situației de securitate regională.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat sprijinul României pentru implicarea Republicii Moldova și Ucrainei în proiecte de interconectivitate energetică, transport și digitalizare, și a menționat că România a alocat fonduri pentru aceste proiecte.

Președintele Klaus Iohannis a reiterat importanța evenimentului, subliniind că România găzduiește pentru a doua oară Summitul Inițiativei celor Trei Mări, aducând împreună lideri din cele 12 state participante și parteneri strategici precum Statele Unite ale Americii, Comisia Europeană și Germania. Acest Summit este deosebit de important în contextul situației actuale din regiune și necesită alocarea de resurse pentru proiecte de infrastructură vitală în domeniile transportului, energiei și digitalizării.

În plus, se organizează Forumul de Afaceri al Inițiativei celor Trei Mări, care reunește oameni de afaceri, decidenți guvernamentali și experți din regiune, cu scopul de a cataliza investițiile în infrastructură și de a reconfigura relațiile de vecinătate în contextul provocărilor regionale, inclusiv războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Inițiativa celor Trei Mări, care include 12 state membre ale Uniunii Europene, este o platformă informală care promovează cooperarea în regiunea Mării Baltice, Mării Negre și Mării Adriatice. La acest eveniment vor participa și parteneri strategici precum Comisia Europeană, Germania și SUA, precum și reprezentanți ai organizațiilor internaționale relevante.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top