fbpx
Connect with us

Începutul lui septembrie aduce cheltuieli mari pentru rechizitele școlare

anul scolar 2022 2023 cat cost rechizite baza elev 787463 - News Moldova

National

Începutul lui septembrie aduce cheltuieli mari pentru rechizitele școlare


Începutul lui septembrie aduce cheltuieli mari pentru rechizite, pe fondul prețurilor în creștere. Un ghiozdam complet poate sa depășească suma de 500 de lei

Odată cu venirea toamnei, vine și momentul numărării bobocilor și al banilor alocați pentru rechizite.

Ne apropiem rapid de noul an școlar, iar provocarea principală pentru părinți în această perioadă constă în pregătirea ghiozdanelor copiilor cu toate lucrurile necesare.

Cu toate acestea, prețurile au depășit așteptările, iar costul unui ghiozdan complet poate să depășească  500 de lei.

News Moldova îți recomandă și ...   România riscă pierderea fondurilor europene din PNRR din cauza deficitului excesiv, avertizează ministrul Economiei

Printre articolele necesare se numără caiete studențești, dictando-uri sau caiete de matematică, pixuri, stilouri, penare, blocuri de desen sau chiar ghiozdane noi.

Acestea sunt doar câteva dintre elementele care îi conduc pe părinți dintr-o librărie în alta în această perioadă. Pentru a evita dificultățile financiare, unii părinți au ales să recicleze rechizitele din anii precedenți.

„Cred ca o sa folosesc unele din anii trecuti. Cat o sa fie nevoie, atat o sa cheltuim, dar ne bazam pe ce avem … Merg si anul asta”, precizează un parinte.

News Moldova îți recomandă și ...   Comisia Europeană a evaluat pozitiv a doua cerere de plată transmisă de România în cadrul PNRR

Alți părinți s-au pregătit deja să aloce sume substanțiale pentru această cheltuială. Cu atât mai mult cu cât în acest an, cel mai ieftin caiet studențesc din librării costă 8 lei, în timp ce prețurile ghiozdanelor variază între 100 și 500 de lei, în funcție de preferințe.

„200 de lei rechizitele, mai pun penarul, ghiozdanul… vreo 500 de lei. Cam 200 și doar rechizitele, dar 200 nu e suma finală, bineinteles ca o s fie mult mai mult. In cond date, scump, sunt scumpe toate”, a susținut un alt părinte.

News Moldova îți recomandă și ...   Horoscop, 29 august 2023: Nativii vor avea parte de momente romantice

Pentru cei care doresc să evite cumpărarea individuală a tuturor rechizitelor și să plătească în final mai puțin, există opțiunea de a achiziționa un ghiozdan deja echipat, care are un cost de 500 de lei.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top