fbpx
Connect with us

ÎNTÂRZIERI majore pe Autostrada Moldovei A7. Când este estimată finalizarea lotului 2

autostrada transilvania foto credit asociatia pro infrastructura - News Moldova

National

ÎNTÂRZIERI majore pe Autostrada Moldovei A7. Când este estimată finalizarea lotului 2


Directorul CNAIR a anunțat o nouă estimare a termenului de finalizare pentru lotul 2 al Autostrăzii Moldovei, indicând că, în principiu, se va finaliza în octombrie 2024

La mai bine de un an de la începerea lucrărilor, asocierea Trace-Coni a înregistrat un progres de doar 30%.

Potrivit declarațiilor Directorului General al CNAIR, Cristian Pistol, primele loturi ale Autostrăzii Moldovei vor fi deschise în octombrie 2024, în ciuda problemelor întâmpinate. Lotul 1 Ploiești-Mizil, gestionat de Asocierea Pizzarotti-Retter, a primit o extensie de 5 luni până în octombrie 2024, din motive justificate, cum ar fi problemele cu nivelul apei freatică.

Pistol a admis întârzierea semnificativă pe lotul 2 Mizil-Pietroasele, unde progresul este de aproximativ 30%, sub așteptări. Aceasta se datorează, în parte, problemelor neanticipate din faza de proiectare și executare a lucrărilor. Cu toate acestea, directorul CNAIR a subliniat că în principiu ambele loturi vor fi finalizate în luna octombrie a anului următor.

Pistol a asigurat că vor fi identificate soluții pentru a permite circulația pe întreaga porțiune de 49 de kilometri între Ploiești și Pietroasele la sfârșitul anului următor. Acesta a menționat semnarea contractului pentru execuția Lotului 3 Pietroasele-Buzău (14 km.) în această săptămână, cu un termen de 20 de luni calculat începând din primăvara viitoare.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top