fbpx
Connect with us

INVESTIȚIE de 15 milioane de euro până în 2030, pentru a dezvolta economia circulară în țară

investitie-de-15-milioane-de-euro-pana-in-2030,-pentru-a-dezvolta-economia-circulara-in-tara

National

INVESTIȚIE de 15 milioane de euro până în 2030, pentru a dezvolta economia circulară în țară


WhatsApp Image 2023 03 30 at 11.00.50 - News Moldova

FEPRA, una dintre cele mai importante companii din România în domeniul reciclării și valorificării deșeurilor de ambalaje, a anunțat o investiție de 15 milioane de euro până în 2030 pentru a dezvolta economia circulară în țară

Aceasta va fi realizată printr-o strategie complexă de dezvoltare durabilă, elaborată în parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Planuri ambițioase pentru creșterea reciclării și dezvoltarea parteneriatelor și rețelei de colectare a deșeurilor. Strategia durabilă elaborată în parteneriat cu BERD vizează creșterea reciclării și dezvoltarea unei rețele naționale de centre de colectare a deșeurilor mixte.

WhatsApp Image 2023 03 30 at 09.32.25 - News Moldova

Prin inițiativele sale, FEPRA își propune să crească volumul de reciclare a deșeurilor de ambalaje din plastic cu peste 20.000 de tone pe an, să pună bazele unei rețele naționale de parteneri și de 50 de centre de colectare a deșeurilor mixte, cu o capacitate de colectare de peste 450 de tone de plastic lunar.

În acest fel, compania speră să compenseze emisia a aproximativ 360 de tone de CO2 pe lună.

Acestea sunt doar câteva dintre inițiativele de dezvoltare a economiei circulare planificate de FEPRA în următorii șapte ani, în cadrul strategiei sale de dezvoltare durabilă.

Compania FEPRA dorește să fie un catalizator pentru economia circulară și este încrezătoare că va contribui la amplificarea inițiativelor de sustenabilitate ale clienților săi prin soluții eficiente de colectare, reciclare și reutilizare a deșeurilor.

FEPRA a evoluat de la un management antreprenorial la un management performant la nivel internațional în ultimii doi ani, ca parte a


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top