fbpx
Connect with us

Klaus Iohannis prezent la Bratislava, la Summitul Formatului Bucureşti 9!

Klaus Iohannis prezent la Bratislava, la Summitul Formatului Bucureşti 9! - News Moldova

National

Klaus Iohannis prezent la Bratislava, la Summitul Formatului Bucureşti 9!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Președintele Klaus Iohannis va fi prezent marți la Bratislava, unde va participa la Summitul Formatului București 9 (B9).

El va copreședa evenimentul alături de președintele Republicii Slovace, Zuzana Caputova, și de președintele Republicii Polone, Andrzej Duda. Summitul va avea și participarea Secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg.

„Reuniunea la vârf a statelor din Formatul Bucureşti 9 se desfăşoară cu aproximativ o lună înaintea Summitului NATO de la Vilnius şi va oferi prilejul unui schimb aprofundat de opinii cu privire la priorităţile de pe agenda aliată şi obiectivele majore, cu accent pe consolidarea posturii NATO de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, precum şi pe intensificarea cooperării cu Ucraina”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Agenda discuțiilor la Summitul Formatului București 9 (B9) va include evaluarea progresului în implementarea deciziilor adoptate inițial în cadrul Summitului NATO de la Madrid. Se vor examina angajamentele de investiții și cheltuieli pentru apărare, în conformitate cu obiectivele stabilite. De asemenea, se va discuta despre sprijinul acordat Ucrainei în susținerea aspirațiilor sale euroatlantice, subliniind importanța sprijinului aliat în consolidarea securității și stabilității în regiune.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top