fbpx
Connect with us

Klaus Iohannis: „Rocada guvernamentală s-ar putea încheia pe 30 mai!”

Klaus Iohannis: „Rocada guvernamentală s-ar putea încheia pe 30 mai!” - News Moldova

National

Klaus Iohannis: „Rocada guvernamentală s-ar putea încheia pe 30 mai!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Miercuri, la Palatul Cotroceni, Președintele Klaus Iohannis a anunțat că învestirea viitorului Guvern ar putea avea loc pe data de 30 mai.

„Nu exista nicio sincopa in discutii. Dupa parerea mea, calendarul initial al rocadei poate fi respectat. Vineri ar incepe procedura si in varianta optimala ea s-ar putea incheia pe 30 mai. Aceste chestiuni le-am spus si celor din PNL, i-am rugat sa trateze negocierile in coalitie si cu grevistii cu toata seriozitatea, fiindca numai de instabilitate si certuri politice nu avem nevoie. In esenta, toate aceste chestiuni pot fi rezolvate prin intelepciune”, a declarat seful statului.

Klaus Iohannis, mesaj pentru șeful PSD

„Câteodată, unii politicieni merg la televizor și îi ia gura pe dinainte, ca să zic așa. Dar nu cred că cineva a uitat sau nu a înțeles că această coaliție a apărut dintr-o nevoie, țara trebuie să fie guvernabilă și țara trebuie să aibă un guvern stabil în aceste vremuri tulburi. Și atunci trebuie să avem puterea interioară să trecem, cu mai multă sau mai puțin lejeritate, peste anumite declarații mărunte și să vedem care este în realitate interesul României.

„Și atunci când coaliția va decide să facă o schimbare de guvern, se vor prezenta toate părțile interesate, îmi vor prezenta punctele de vedere și, în conformitate cu Constituția, voi lua atunci decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România. ”, a conchis șeful statului.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top