fbpx
Connect with us

Duminică trecem la ora de vară! De ce vom dormi mai puțin?

Duminică trecem la ora de vară! De ce vom dormi mai puțin? - News Moldova

National

Duminică trecem la ora de vară! De ce vom dormi mai puțin?

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Atenție! România va trece la ora de vară în noaptea de sâmbătă spre duminică, 29 spre 30 martie. Ora 03:00 va deveni ora 04:00. Astfel, ne vom bucura de mai multă lumină naturală, dar ne vom culca mai târziu și vom dormi mai puțin.

Deși ora de vară a fost introdusă pentru prima dată în Germania în 1916, locuitorii orașului Thunder Bay din Canada au încercat acest sistem mai devreme, în iulie 1908. Cu toate acestea, schimbarea permanentă a orei, de două ori pe an, are efecte negative asupra organismului uman, care trebuie să se reobișnuiască. Ritmul circadian al unor persoane este dat peste cap. Acesta este motivul pentru care membrii Parlamentului European au solicitat Comisiei Europene să evalueze utilitatea menținerii acestui sistem.

Specialiștii avertizează că schimbarea orei în martie are un efect similar cu cel al schimbării fusului orar în timpul călătoriilor. Aceasta poate duce la probleme de somn, accentuarea stresului și disconfortului fizic. Acestea pot crește riscul de infarct miocardic, accident vascular cerebral și, în cazuri extreme, pot duce la sinucideri ca urmare a depresiei care apare în această perioadă.

În noaptea de 29 spre 30 octombrie 2024, România va trece la ora de iarnă, iar ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, astfel încât ziua de 30 octombrie va fi cea mai lungă din an, cu 25 de ore.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top