fbpx
Connect with us

Ligia Deca exultă după ce CCR a respins sesizările făcute de USR şi Forţa Dreptei pe legile Educației!

Ligia Deca exultă după ce CCR a respins sesizările făcute de USR şi Forţa Dreptei pe legile Educației! - News Moldova

National

Ligia Deca exultă după ce CCR a respins sesizările făcute de USR şi Forţa Dreptei pe legile Educației!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ministrul Educației, Ligia Deca, a reacțion printr-o postare pe Facebook, după ce Curtea Constituțională a României (CCR) a respins ca neîntemeiate, miercuri, cele două sesizări făcute de USR şi Forţa Dreptei privind legile Educaţiei.

USR și Forța Dreptei au depus două obiecții de neconstituționalitate: una a Legii învățământului superior și una de neconstituționalitate a Legii învățământului preuniversitar.

„Încă o victorie pentru învățământul românesc! Pachetul legislativ „România Educată” a trecut și de testul constituționalității.

Legea învățământului preuniversitar și Legea învățământului superior au în spate zeci de mii de ore de elaborare, sute de discuții cu partenerii importanți din domeniu, mii de observații analizate și săptămâni întregi de dezbatere parlamentară. A fost depus un efort colectiv pentru un proiect atât de necesar pentru România.
Am încredere că Legile educației vor transforma sistemul de învățământ din România și îl vor aduce la performanța pe care ne-o dorim. La rândul meu, în calitate de ministru, voi face tot ce stă în puterea mea astfel încât obiectivele să fie îndeplinite, iar copiii noștri să învețe într-un mediu de calitate, bazat pe echitate, respect și profesionalism. Fiecare elev va avea șanse egale de a se dezvolta.
Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de noi și au contribuit, astfel încât pachetul legislativ „România Educată” să ajungă în acest punct important!”, scrie Ligia Deca pe Facebook.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top