fbpx
Connect with us

Lucian Bode critică dur ANAF-ul! „Să-și facă treaba. Este anormal ca politicienii să găsească soluții pentru a aduce bani la buget”!

Lucian Bode critică dur ANAF-ul! „Să-și facă treaba. Este anormal ca politicienii să găsească soluții pentru a aduce bani la buget”! - News Moldova

National

Lucian Bode critică dur ANAF-ul! „Să-și facă treaba. Este anormal ca politicienii să găsească soluții pentru a aduce bani la buget”!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Lucian Bode, secretarul general al PNL, critică dur Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF), susţinând că nu e normal ca p„oliticienii să găsească soluţii pentru a aduce bani la buget, când instituţia poate aduce miliarde de euro prin rolul pe care îl are.”

Fostul ministru a făcut aceste remarci miercuri după-amiază, pe şantierul unui lot din autostrada Transilvania, susţinând totodată că această instituţie „trebuie să îşi facă treaba”.

„Intenţia Guvernului este să adopte cel puţin trei ordonanţe de urgenţă: prima, care să vizeze reducerea cheltuielilor, a doua ordoanţă, care să vizeze ajustarea veniturilor şi a treia ordonanţă, dacă reuşim să ne încadrăm până la sfârşitul lunii august, ordonanţa care să vină cu rectificare bugetară, prima pe acest an. Deci, de aceea durează puţin mai mult decât ne-am fi dorit, pentru că vrem să venim cu o proiecţie clară până la sfârşitul anului şi, evident, să pregătim anul 2024”, a afirmat Lucian Bode.

Lucian Bode a precizat că ajustarea veniturilor nu înseamnă impozite şi taxe noi.

„Mă gândesc, în primul rând, la o mai bună colectare a veniturilor. Veniturile la bugetul de stat pot creşte printr-o mai bună colectare, iar instituţiile statului cu atribuţii în domeniu – şi mă refer în special la ANAF şi la instituţiile aflate în coordonarea ANAF şi a Ministerului de Finanţe şi nu numai – trebuie să îşi facă treaba, pentru că este anormal să obligi decidenţii politici să găsească soluţii care au impact sau aduc la buget câteva sute de milioane de euro şi având impact pe milioane de oameni, când tu, instituţie a statului cu rol de control, şi dacă îţi faci treaba mai bine, poţi aduce la bugetul de stat miliarde de lei în plus. Deci la acest lucru ne gândim când spunem să creştem veniturile, să creştem colectarea, să avem venituri mai mari la bugetul de stat”, a mai afirmat Lucian Bode.

Actualul deputat a spus că exclude ideea ruperii coaliţiei de guvernare dintre PNL şi PSD.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top