fbpx
Connect with us

Lucian Bode, PNL: „Mircea Abrudean rămâne propunerea partidului pentru funcţia de secretar general al Guvernului”

Lucian Bode, PNL: „Mircea Abrudean rămâne propunerea partidului pentru funcţia de secretar general al Guvernului” - News Moldova

National

Lucian Bode, PNL: „Mircea Abrudean rămâne propunerea partidului pentru funcţia de secretar general al Guvernului”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Mircea Abrudean a fost votat de conducerea PNL pentru funcţia de secretar general al Guvernului şi în consecinţă nu mai există alte propuneri, a declarat marţi secretarul general al PNL, deputatul Lucian Bode.

„PNL a luat o decizie în Biroul Politic Naţional – 68 de voturi „pentru”, două voturi „împotrivă”. Pe lista cabinetului miniştrilor propuşi de PNL evident se regăsea şi domnul Mircea Abrudean. De aici nu mai este responsabilitatea Partidului Naţional Liberal, este responsabilitatea primului ministru să decidă. În acest moment PNL nu are absolut niciun document sau o decizie comunicată de către primul ministru, în consecinţă nu avem ce să facem alte propuneri”, a declarat Lucian Bode la Parlament, informează Agerpres.

Fiind întrebat dacă au mai fost şi alte propuneri discutate în partid, el a arătat că înainte de a ajunge la această listă aprobată de Biroul Politic Naţional în medie au fost două-trei propuneri pe fiecare minister, inclusiv la poziţia de secretar general. „Concluzia conducerii partidului aţi văzut-o şi a fost prezentată şi supusă votului. Deci, sigur că da, în PNL nu sunt doar 10 sau 11 oameni, sunt foarte mulţi colegi care au pregătirea şi pot ocupa o funcţie de ministru”, a adăugat el.

Lucian Bode amai  susţinut că PNL nu a primit informări de la instituţiile statului cu privire la o interzicere a accesului lui Mircea Abrudean la informaţii clasificate. „Eu nu comentez informaţiile pe surse. PNL nu a primit astfel de informaţii. (…) Eu ştiu doar că, între timp, de la ultimul aviz şi până acum, domnul Mircea Abrudean a dobândit şi calitatea de a avea acces la documente clasificate NATO – cel mai înalt grad de clasificare. Aşadar, la nivelul secretarului general al Guvernului este cel mai înalt grad – ORNISS-NATO. În consecinţă, eu văd ca o evoluţie în ceea ce priveşte integritatea domnului Abrudean, nu o problemă, dar nu este decizia noastră. Decizia noastră a fost luată şi a fost foarte clară. V-am spus şi repet – decizia primului ministru trebuie să fie comunicată”, a explicat Bode.

Bode a menţionat că pe agenda şedinţei coaliţiei de luni „erau câteva chestiuni care ard”, legate de pensiile speciale, cumulul pensiei cu salariu, convocarea plenului reunit al Parlamentului, întâlnirea pe care au avut-o premierul şi preşedintele Senatului cu guvernatorul BNR, „chestiuni care erau pe agendă şi erau mult mult mai importante decât a discuta despre numirea unuia sau altuia”. „Deocamdată, neavând niciun document, nicio propunere, niciun mesaj către PNL din partea primului-ministru, nu avem niciun motiv să discutăm în forurile statutare ale partidului altă variantă”, a transmis deputatul PNL.

Poziția premierului Marcel Ciolacu în „cazul” Mircea Abrudean

Noul premier Marcel Ciolacu a declarat marți, în prima sa reacție despre blocajul pe numirea Secretarului General al Guvernului, că este o situație „normală atunci când se construiește o echipă” și că decizia referitoare la Mircea Abrudean o va lua împreună cu liderul PNL Nicolae Ciucă. „Sunt ferm convins că împreună cu dl Ciucă o să găsim cea mai bună soluție. Din punctul meu de vedere nu a fost niciun scandal. Eu azi-dimineață mi-am luat tensiunea, e normală. Din punctul meu de vedere nu e tensiune. Sunt lucruri normale când se construiește o echipă. Decizia îmi aparține mie și dlui Ciucă”.

Liberalul Mircea Abrudean a fost verificat de servicii de cel puțin patru ori în patru posturi ocupate până în prezent, transmit sursele noastre. De asemenea, liberalul deține certificat ORNISS, cu cel mai înalt nivel de acces la informații clasificate, inclusiv NATO sau UE.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top