fbpx
Connect with us

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Capitală, avertisment despre răspândirea vapatului: Țigările electronice pot provoca afecţiuni severe, forme de pneumonie care ar putea duce la internare în spital

tigari electronice sanatoase sau nu - News Moldova

National

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Capitală, avertisment despre răspândirea vapatului: Țigările electronice pot provoca afecţiuni severe, forme de pneumonie care ar putea duce la internare în spital


Managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta” din Capitală, dr. Beatrice Mahler, a tras un semnal de alarmă privind folosirea ţigărilor electronice (vapatul) de tot mai mulţi oameni

Potrivit acesteia, acest lucru poate duce la afecţiuni severe, la forme de pneumonie care ar putea necesita inclusiv internare în spital. De asemenea, atrage ea atenția, nu se cunosc efectele negative pe termen lung.

”Dacă e să vorbim de acest nou obicei (vapatul – folosirea ţigărilor electronice – n.r.), el ne îngrijorează pentru că el creează dependenţă de gest. E la fel de periculos şi pentru adulţi, cei care trec de la ţigara clasică şi în urma unui obicei folosesc aceste ţigări. E nevoie de un psiholog specializat în terapie comportamentală. Pe de altă parte, despre ele ştim foarte puţin. Ştim că utilizate de către tineri sau adulţi, în mod acut, duc la afecţiuni severe, forme de pneumonie care duc la internre în spital. Pe timp lung, cronic, nu avem informaţii suficiente. Cred că sunt destul de neliniştitoare direcţiile pe care le vedem în acest moment”, a declarat Beatrice Mahler, la Medika TV.

News Moldova îți recomandă și ...   Decizie de ultimă oră a premierului Ciolacu privind produsele alimentare și medicamentele! Ce a hotărât Guvernul?

Aceasta consideră că legislaţia ar trebui să fie mai restrictivă în privinţa acestor dispozitive.

”Legislaţia ar trebui să fie mai restrictivă, pe de altă parte promovarea care este permisă în orice loc (…) Modalitatea în care sunt construite dispozitivele te duc în sfera tehnologică, iar tinerii sunt atraşi de aceste dispozitive noi care de fapt nu sunt noi, dar aşa sunt promovate”, a mai spus Mahler.

Beatrice Mahler s-a referit şi la părinţii care spun că vapatul de e atât de periculos ca fumatul clasic, deoarece nu este vorba de ţigări.

News Moldova îți recomandă și ...   angajaţii Caselor de Asigurări de Sănătate vor protesta, astăzi, în fața sediului Ministerului Sănătății și Guvernului

”Dacă aş povesti din ceea ce aflu de la pacineţii vârstnici, această atitudine nu este o noutate. Sunt tineri care îşi fabricau ţigările înainte, care acum au 70-80 de ani, doar că amploarea pe care o are acum acest fenoment, faptul că sunt mediatizate, că informaţia ajunge la aceşti tineri pe canale care nu sunt filtrate de foruri care pot gestiona ce tip de informaţie ajunge la acesti copii, este greşit”, a mai precizat Beatrice Mahler.

News Moldova îți recomandă și ...   Bărbat de 46 de ani din Târgu Jiu găsit mort în propria locuință


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top