fbpx
Connect with us

Marcel Ciolacu: Aderarea la OCDE, prioritatea zero a Guvernului!

marcel ciolacu 1 - News Moldova

National

Marcel Ciolacu: Aderarea la OCDE, prioritatea zero a Guvernului!


Premierul Marcel Ciolacu a insistat pe faptul că aderarea la OCDE reprezintă cel mai important țel pe care Guvernul pe care îl conduce dorește să-l atingă. Ciolacu a menționat că acest proces necesită o restructurare profundă atât în ceea ce privește relațiile externe, cât și aspectele interne.

De aceea, el le-a cerut ambasadorilor români să depună toate eforturile posibile pentru a asigura realizarea acestui deziderat. În plus, Ciolacu a dorit să exprime recunoștința față de statele care au oferit sprijin României în urma incidentului de la Crevedia.

Așa cum am menționat, nu o dată, aderarea României la OCDE reprezintă o prioritate de prim rang a acestui guvern. După cum știți, procesul are atât o dimensiune internă, de reforme și de atingere a anumitor indicatori, cât și o dimensiune externă, de negociere și cooperare cu Organizația și cu Statele membre. Vă mulțumesc, vă felicit și vă rog să continuați munca pentru îndeplinirea dezideratului aderării la OCDE!

News Moldova îți recomandă și ...   Horoscop, 21 septembrie 2023: Probleme în sfera relațiilor personale

Distinși ambasadori, consuli generali și directori de institute culturale,

Nu în ultimul rând, un aspect fundamental al diplomației române ține de modul în care ne raportăm la diaspora. Diaspora are un rol esențial în asigurarea prosperității și dezvoltarea potențialului economic al națiunii. Din acest motiv, Guvernul susține antreprenoriatul în România pentru românii din diaspora, prin programul Start-Up Nation Diaspora, dar și prin alte politici care urmăresc aceleași obiective.

News Moldova îți recomandă și ...   Horoscop, 3 iulie 2023. Zodiile care vor avea reușite pe plan financiar!

Cetățenii români aflați în străinătate au dreptul la cele mai bune servicii de reprezentare și consulare. Iar, pentru cetățenii străini care doresc să obțină vize sau alte servicii de la ambasadele și consulatele noastre din întreaga lume, modul în care ne prezentăm în fața lor constituie o carte de vizită a țării. Știu că MAE depune eforturi în acest sens și vă mulțumesc pentru activitatea dumneavoastră susținută.

În același timp, dialogul cu diaspora nu trebuie să se rezume doar la afaceri sau asistență acordată în situații administrative sau de urgență. Dialogul cu comunitățile de români din străinătate trebuie să fie constant și pro-activ. Programul „Dialog cu diaspora pe teme consulare”, dar și sesiunile informative cu cetățenii români din străinătate trebuie continuate și dezvoltate. Promovarea limbii și identității naționale și culturale a românilor este o prioritate pentru Guvern și vă îndemn să sprijiniți activ demersurile inter-instituționale în acest sens.

News Moldova îți recomandă și ...   Ministrul Rafila, despre strategia de vaccinare pentru populația din România până în anul 2030

Mai mult decât atât, anul viitor, activitatea dumneavoastră la misiunile diplomatice și oficiile consulare se va intensifica. 2024 este un an electoral special. Urmează trei cicluri de alegeri în care cetățenii români aflați în străinătate își vor exercita dreptul la vot. Este datoria noastră să facilităm exercitarea acestui drept, în cele mai bune condiții!”, a spus Marcel Ciolacu.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top