fbpx
Connect with us

Marcel Ciolacu: ”Dacă PNL iese de la guvernare, îmi depun mandatul de premier”

premierul-marcel-ciolacu-a-dat-unda-verde-unei-rectificari-bugetare-pentru-finalul-anului

National

Marcel Ciolacu: ”Dacă PNL iese de la guvernare, îmi depun mandatul de premier”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Marcel Ciolacu a declarat miercuri seară că în eventualitatea în care Partidul Național Liberal (PNL) se retrage de la guvernare, el va renunța la funcția de premier. Cu toate acestea, a subliniat că, în urma discuțiilor avute cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, consideră că o astfel de situație este exclusă. Șeful Partidului Social Democrat (PSD) a transmis și colegilor săi liberali din coaliție că este incorect să fie nemulțumiți de faptul că nu pot impune anumiți prim-miniștri sau decizii în cadrul coaliției

Marcel Ciolacu a declarat miercuri seară că în cazul în care Partidul Național Liberal (PNL) decide să părăsească guvernarea, el va renunța la funcția de prim-ministru. Cu toate acestea, a evidențiat că, în urma discuțiilor cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, consideră că un astfel de scenariu este exclus. Șeful Partidului Social Democrat (PSD) le-a transmis și colegilor săi din coaliție, membri ai PNL, că ar fi o abordare greșită să exprime nemulțumirea față de imposibilitatea de a impune anumite persoane în funcția de prim-ministru sau de a influența anumite decizii în cadrul coaliției.

Întrebat despre posibilitatea de a conduce un guvern minoritar, Marcel Ciolacu a declarat că această variantă este exclusă. El a subliniat că, în cazul în care Coaliția decide să se retragă de la guvernare, va depune mandatul de prim-ministru, și că președintele Klaus Iohannis ar urma să primească mandatul său în această situație.

Ciolacu a explicat că a aderat la proiectul guvernamental după discuții, inclusiv cu președintele României, stabilind că intenționează să continue coaliția și guvernarea cel puțin până în 2024. În ceea ce privește nemulțumirea privind impunerea de prim-miniștri sau decizii în coaliție, el a considerat că este o abordare greșită din partea colegilor liberali.

Referindu-se la calendarul electoral, Ciolacu a afirmat că nu va face modificări decât dacă există un program pentru toate alegerile pe tot parcursul anului. A respins ideea de a purta discuții despre comasarea alegerilor fără un program complet și a subliniat că ar dori să evite negocierile politice în această privință. El a criticat discuțiile interminabile despre comasare, afirmând că ar confuza populația.

Liderii PSD și PNL nu au ajuns la un consens privind calendarul alegerilor din 2024, iar divergențele, în special privind candidatura la alegerile prezidențiale, rămân o problemă nerezolvată în cadrul Coaliției.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top