fbpx
Connect with us

Marcel Ciolacu l-a „concediat” pe robotul ION!

Marcel Ciolacu l-a „concediat” pe robotul ION! - News Moldova

National

Marcel Ciolacu l-a „concediat” pe robotul ION!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Fiind prezentat cu mare fast în Guvernul Ciucă, robotul ION este primul consilier cu inteligență artificială care s-a trezit șomer! Premierul Marcel Ciolacu nu-l va „coopta” în echipa guvernamentală pe ION, iar ministrul Digitalizării i-a recomandat premierului să nu-l utilizeze pe ION.

”Sunt de o săptămână în clădirea Guvernului și încă nu m-am întâlnit cu robotul Ion, nu l-am văzut să fie utilizat. Mă interesez, am și eu curiozitatea să-l cunosc până să fie pensionat poate înainte de termen.”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a declarat că ION nu va fi consilier pentru Marcel Ciolacu.

”Nu m-am gândit la acest lucru. Eu cred foarte mult în inteligența naturală a noului guvern și nu cred că inteligența artificială e răspunsul la absolut toate problemele.

A fost o idee inovativă. Eu vreau să iau ce e bun din conceptul acesta. Când faci un experiment, poți să găsești lucruri bune pe care să le folosești și să le transferi pentru o aplicare mai largă sau să nu găsești mai nimic. În orice proces, vei putea găsi și plusuri și minusuri. Ideea de bază este cum vei putea să folosești acel plus ca să simplifici relația omului cu statul. E o formă în care omul e liniștit, are un răspuns în timp real și, în același timp, nici compania de apă nu mai plătește pe cineva ca să stea să răspundă la telefoane. Sunt lucruri simple care pot fi făcute de acea tehnologie care l-a creat pe ION.”, a explicat ministrul Digitalizării, conform Gândul.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top