fbpx
Connect with us

Marcel Ciolacu, solidar după inundațiile din Coreea de Sud: „România este aproape de partenerul nostru strategic!”

Marcel Ciolacu, solidar după inundațiile din Coreea de Sud: „România este aproape de partenerul nostru strategic!” - News Moldova

National

Marcel Ciolacu, solidar după inundațiile din Coreea de Sud: „România este aproape de partenerul nostru strategic!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


În urma dezastrului cauzat de inundațiile masive din Coreea de Sud, premierul României a transmis un mesaj de condoleanțe familiilor victimelor. El a subliniat că România este alături de partenerul său strategic în aceste momente dificile.

„Am aflat cu mare regret despre dezastrul cauzat de inundațiile masive din Coreea de Sud. Aduc condoleanțe familiilor victimelor și recuperare rapidă supraviețuitorilor. România este aproape de Partenerul nostru Strategic în aceste circumstanțe dificile”, a transmis Marcel Ciolacu pe Twitter.

Cel puțin 26 de persoane au murit și zece persoane sunt date dispărute în urma ploilor puternice care au provocat inundații și alunecări de teren în Coreea de Sud. Autoritățile continuă operațiunile de căutare și salvare, inclusiv într-un tunel subteran inundat. Musonul de vară a adus ploi abundente în ultimele patru zile, cauzând distrugeri semnificative, inclusiv revărsarea unui important baraj.

Ministerul de Interne a confirmat că 26 de persoane au pierit în urma alunecărilor de teren și a inundațiilor, iar alte zece persoane sunt considerate dispărute. Guvernul a anunțat că acestea sunt cele abundente precipitații înregistrate în ultimii 115 ani în Seul și a atribuit intensitatea musonului și condițiilor extreme schimbărilor climatice.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top