fbpx
Connect with us

Marcel Ciolacu le-a pus gând rău companiilor de jocuri de noroc: „Celebrele păcănele, eliminate din toate orașele!”

ciolacu pacanele - News Moldova

National

Marcel Ciolacu le-a pus gând rău companiilor de jocuri de noroc: „Celebrele păcănele, eliminate din toate orașele!”


România suferă de o problemă crasă în ceea ce privește jocurile de noroc, care distrug zilnic destinul a mii de familii din România. Astfel, premierul Marcel Ciolacu le-a pus gând rău păcănelelor, anunțând sâmbătă, după ședința PSD, o nouă propunere care vizează eliminarea lor din toate orașele țării.

„Avem și o propunere la Camera Deputaților privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc: celebrele păcănele să fie eliminate din toate orașele, așa cum este peste tot în Europa”, a spus Ciolacu. Amintim faptul că un proiect de lege ”Fără păcănele lângă școli” a fost adoptat de Senat în martie, iar acum se află în dezbatere la Camera Deputaților.

Conform celor mai recente date cel puțin 15% dintre români joacă o formă de joc de noroc. Incidența dependenței de jocuri de noroc la persoanele de peste 18 ani este de 0,6%, adică aproximativ 98.000 de oameni.

Bărbații tineri cad cel mai des pradă caselor de pariuri (18-24 de ani), necăsătoriți, din mediul urban, cu educație medie.

România este împânzită de peste 10.000 de agenții de pariuri sportive și peste 70.000 de aparate, cunoscute popular sub numele de „păcănele”.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top