fbpx
Connect with us

Marius Budăi, mesaj realist pentru pensionari: „Nu vreau să induc speranţe cuiva după care să dezamăgim!”

Marius Budăi, mesaj realist pentru pensionari: „Nu vreau să induc speranţe cuiva după care să dezamăgim!” - News Moldova

National

Marius Budăi, mesaj realist pentru pensionari: „Nu vreau să induc speranţe cuiva după care să dezamăgim!”


Potrivit Ministrului Muncii, Marius Budăi, într-un interviu acordat Prima News, momentan nu există o decizie în privința majorării pensiilor și este dificil de prognozat când se va întâmpla acest lucru.

El a subliniat că în prezent au fost abordate unele probleme urgente care nu au fost gestionate corespunzător în trecut de către guvernele anterioare de dreapta, precum cele din 2020 și 2021.

Marius Budăi a lăsat să se înțeleagă că decizia va fi luată în funcție de evoluția situației economice și de sustenabilitatea sistemului de pensii.

„E dificil de răspuns acum şi nu avem practic nicio decizie în acest moment. Nu m-am aruncat niciodată cu presupuneri pentru că nu vreau să induc speranţe cuiva după care să dezamăgim. Suntem foarte atenţi şi după ce PSD s-a întors la guvernare practic s-a schimbat această paradigmă vizavi de cetăţenii români. Am stins nişte incendii care nu au fost gestionate cum trebuie la nivelul anilor 2020, 2021, de un guvern strict de dreapta.

Marius Budăi a explicat că nu este o perioadă uşoară şi că trebuie avută grijă de categoriile vulnerabile. „Trebuie să fim foarte atenţi la evoluţiile următoare, să vedem pe lângă creşteri ce tipuri de măsuri trebuie să luăm. Suntem într-o perioadă care nu este foarte uşoară nu numai pentru România, ci pe plan mondial şi trebuie să avem grijă de categoriile vulnerabile şi lucrurile astea s-au întâmplat de când am intrat la guvernare în această coaliţie. Nu întrerupem nicio măsură, din contră, ducem măsurile până la final de an, vedem care este evoluţia şi cu preţurile din energie, şi cu preţurile de consum şi măsurile pe care le luăm ca să putem scădea preţurile la alimente. Sunt lucruri care vin cumulate pentru a apăra puterea de cumpărare pentru că degeaba tot creşti veniturile dacă nu iei nişte măsuri să plafonezi preţurile, să vezi cum poţi să rezolvi. Până la urmă chiar respectând şi o economie de piaţă, dar nu o economie de piaţă sălbatică, care după fiecare majorare de venit la cetăţean să vină cu majorare de preţ nejustificată”, a mai declarat Marius Budăi.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top