fbpx
Connect with us

Marius Budăi, vești bune pentru unele categorii de bugetari! Li se măresc salariile!

Marius Budăi, vești bune pentru unele categorii de bugetari! Li se măresc salariile! - News Moldova

National

Marius Budăi, vești bune pentru unele categorii de bugetari! Li se măresc salariile!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat joi că Guvernul a aprobat majorări salariale pentru anexele 2 și 6 din Legea salarizării unitare în sistemul bugetar.

Aceste majorări se aplică în special în domeniul „Sănătate și Asistență socială” și în zona „Apărare, Ordine publică și Siguranță națională”, inclusiv pentru lucrătorii din penitenciare.

„Astăzi s-a mai produs încă o etapă din a aplica ceea ce înseamnă Legea salarizării unitare în sistemul bugetar din România, şi anume: anexa 2, pentru familia ocupaţională ‘Sănătate şi Asistenţă socială’, pentru că efortul bugetar pentru această anexă este şi pentru persoanele care lucrează în domeniul ‘Sănătăţii şi Asistenţei sociale’. Iar anexa nr. 6, pentru tot ceea ce înseamnă ‘Apărare, Ordine publică şi Siguranţă naţională’, cu precizarea că pe această anexă se află şi lucrătorii din cadrul penitenciarelor. Efortul bugetar pentru anexa 2 este în jur de 406 milioane de lei, un efort de 350 de milioane, de acum până la sfârşit de an, pentru ‘Asistenţă socială’, şi 56 de milioane de lei pentru ‘Sănătate’. Iar efortul este de 700 de milioane de lei, până la sfârşitul anului, pentru toţi cei care intră pe anexa 6, repet, nu numai ‘Apărare, Ordine publică şi Siguranţă naţională’, ci şi lucrătorii din cadrul penitenciarelor”, a explicat Marius Budăi într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top