fbpx
Connect with us

Marius Nistor, liderul FSE Spiru Haret, a anunțat când se încheie greva din Educație!

Marius Nistor, liderul FSE Spiru Haret, a anunțat când se încheie greva din Educație! - News Moldova

National

Marius Nistor, liderul FSE Spiru Haret, a anunțat când se încheie greva din Educație!

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Greva se poate încheia în momentul în care Guvernul vine cu o soluție care să fie acceptată de profesori, susține liderul FSE „Spiru Haret”, Marius Nistor: „Totul depinde de Guvernul României”.

Acesta a anunțat organizarea unui protest la sfârșitul săptămânii, la care vor participa 20.000 de persoane, informează Mediafax.

„În momentul de față, greva se poate încheia în momentul în care Guvernul vine cu o soluție care să fie acceptată de către colegii noștri și când colegii noștri vor decide acest lucru. Noi suntem deschiși la negocieri”, spune Marius Nistor.

Marius Nistor a mai afirmat că există riscul amânării examenelor.

„Nu știu, în momentul de față nu am ajuns în faza în care putem vorbi de amânarea examenelor, dar cu cât se lungește acest conflict de muncă, există și acest risc. (…) Totul depinde de Guvernul României. Așteptăm reacția Guvernului”, adaugă Nistor.

”Noi am spus foarte clar ce vrem, vrem garanții vis-a-vis de grila de salarizare și binențeles salariul debutantului, care ar trebuie să fie echivalentul salariului mediu brut pe economie. Deci, în momentul în care vor exista aceste garanții, colegii noștri vor hotărî în cunoștință de cauză”, a mai spus el.

Acesta a mai anunțat că a depus o solicitare organizarea unei acțiuni de protest joi sau vineri, la care vor participa 20.000 de persoane.

Legat de procentul cadrelor didactice aflate în grevă, Marius Nistor a spus că ministerul se raportează la „total salariați”.

„În grevă nu sunt doar membri de sindicat. Din datele ministerului, s-au retras 15.000 de oameni, majoritatea nu sunt membri de sindicat. Deci, procentul este nesemnificativ și nu influențează, per ansamblu, legalitatea acestei acțiuni de protest”, punctează Marius Nistor, care afirmă că, „în niciun caz nu trebuie acuzat vreun cadru didactic care s-a retras din acțiunea de grevă că ar fi spărgător de grevă”.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top