fbpx
Connect with us

Marius Nistor, liderul FSE „Spiru Haret”, a cedat! „Pe mine m-ar fi mulţumit aplicarea în integralitate a grilei de salarizare. Aşa cum s-a procedat!”

Marius Nistor, liderul FSE „Spiru Haret”, a cedat! „Pe mine m-ar fi mulţumit aplicarea în integralitate a grilei de salarizare. Aşa cum s-a procedat!” - News Moldova

National

Marius Nistor, liderul FSE „Spiru Haret”, a cedat! „Pe mine m-ar fi mulţumit aplicarea în integralitate a grilei de salarizare. Aşa cum s-a procedat!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, susține că decizia de continuare a grevei va fi luată de către angajații care au declanșat protestul, după adoptarea Declarației privind politica sectorială de salarizare a personalului din sistemul național de învățământ de către Guvern.

Nistor menționează că, în baza informațiilor pe care le deține, mitingul programat pentru vineri nu va fi anulat.

„Singurii în măsură să ia o decizie vizavi de memorandumul care a fost adoptat de Guvernul României sunt colegii noştri. Ei vor da un răspuns în cunoştinţă de cauză. Greva am declanşat-o împreună, au semnat pentru declanşarea acestei acţiuni de protest; doar ei sunt în măsură să decidă ce anume se va întâmpla mai departe”, a declarat, joi după amiază, pentru News.ro, Marius Nistor.

Marius Nistora a precizat că, din informaţiile pe care le deţine, greva va continua, vineri, iar mitingul de amploare anunţat va avea loc.

Întrebat dacă îl mulţumeşte demersul Executivului de a adopta şi publica în Monitorul Oficial un astfel de document, liderul FSE „Spiru Haret” a răspuns: „Pe mine, sincer să fiu, m-ar fi mulţumit aplicarea în integralitate a grilei de salarizare. Aşa cum s-a procedat pentru medici aşa ar fi trebuit să se procedeze şi pentru salariaţii din învăţământul preuniversitar. Statul ar trebui să identifice sursele de finanţare necesare pentru acoperirea acelor creşteri salariale. Atât de necesare”

Marius Nistor este sceptic cu privire la promisiunile politicienilor: „În România nu poţi avea încredere nici în respectarea unei legi, pentru că legile au fost prorogate, cel puţin acele articole care prevedeau finanţarea sistemului de învăţământ preuniversitar şi nu numai. Dar de undeva va trebui să începem, pentru că, indiferent ce se va întâmpla, tot politicienii sunt aceia care vor lua nişte decizii legate de salarizarea decentă în sistemul de învăţământ şi noi trebuie să îi determinăm să ia acele decizii”, a adăugat Marius Nistor.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top