Connect with us

Ministerul Economiei intenționează dezvoltarea Fabricii de Avioane de la Craiova

National

Ministerul Economiei intenționează dezvoltarea Fabricii de Avioane de la Craiova

Producerea unui avion militar, totalmente românesc, este luată în calcul de către autoritățile române, printre care și Ministerul Economiei

Florin Spătaru, ministrul economiei la momentul actual, vizitând renumita Fabrică de Avioane Craiova, a dezvăluit capacitatea infrastructurii fabricii, facilitată de interesul corpului guvernamental, de a moderniza avioanele românești de luptă. Chestionat de presă, ministrul a precizat că “este o provocare pe care a lansat-o tuturor celor din industria aeronautică”.

“Industria aeronautică românească are un viitor! Putem dezvolta capabilităţi pentru industria aeronautică și să devenim un jucător important la nivel european şi la nivel regional” precizează Florin Spătaru.

El mai oferă explicații cu privire la planul de intrare în forță pe piața militară de producere, conform Agerpres: “Vrem să ştim care e situaţia contractelor pe care le avem, care e situaţia forţei de muncă şi cum putem să dezvoltăm un plan împreună pentru a atrage contracte şi pentru a debloca anumite proiecte care la un moment dat nu au fost finalizate.

Am văzut demonstraţia aviatică şi am discutat cu piloţii despre capabilitatea Fabricii de Avioane Craiova de a asigura mentenanţa avioanelor produse în România, un produs 100% românesc şi, de asemenea, de a moderniza aceste avioane şi răspunsul a fost unul foarte bun. Prin asta demonstrăm că la Avioane Craiova putem asigura mentenanţa, putem să asigurăm servicii de calitate.

Am văzut hala, care arată bine, putem să arătăm oricărui potenţial contractor în ce condiţii putem asigura aceste servicii. Avem o fabrică funcţională şi trebuie să continuăm să facem investiţii, să putem asigura modernizarea flotei pe care o avem, împreună cu ceilalţi contractori privaţi, şi să dezvoltăm această capabilitate foarte importantă pentru securitatea naţională, pentru industria aeronautică din România“.

Între adăugările de natură economică, ministrul și aghiotanții săi au avut parte de primiri maiestuoase, fiind demonstrată forța și capabilitatea uzinei. Potrivit datelor oferite de fabrică, aceasta are în momentul de față un contract în valoare de 275 de milioane de lei, fără TVA, în vederea modernizării a 10 aeronave IAR-99 (destinate antrenamentelor), înțeles cu Ministerul Apărarii Naționale.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in National

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
Advertisement
Advertisement
To Top