fbpx
Connect with us

Ministrul Agriculturii a afirmat că sacrificarea și vânzarea porcului din gospodărie nu vor fi interzise în România

Ministrul Agriculturii a afirmat că sacrificarea și vânzarea porcului din gospodărie nu vor fi interzise în România - News Moldova

National

Ministrul Agriculturii a afirmat că sacrificarea și vânzarea porcului din gospodărie nu vor fi interzise în România

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a afirmat că porcul nu va fi interzis în România, având în vedere că tradițiile și gospodăria țărănească trebuie păstrate

De asemenea, ministrul a evidențiat că conceptul de a emite tichete pentru cumpărarea de carne este inadecvat, deoarece susține consumul de carne de porc provenită din alte țări.

„Porcul nu trebuie să fie interzis în gospodărie. Nu se va interzice niciodată în România, iar cine spune că vom da tichete… E o mare prostie. Porcul se poate sacrifica, porcul se poate vinde din gospodăriile populaţiei. Noi păstrăm tradiţia şi niciodată, cât voi fi ministru al Agriculturii, nu voi interzice acest lucru!”, a declarat Florin Barbu, la un târg de produse tradiţionale organizat în capitală.

Ministrul Agriculturii a subliniat că cetățenii români au dreptul să vândă porcii crescuți în propriile gospodării, atât în timpul sărbătorilor de Crăciun, cât și pe tot parcursul anului, cu aviz gratuit de la medicul veterinar, care să ateste sănătatea animalului.

Acesta consideră că tradițiile și gospodăria țărănească trebuie protejate, iar românii au dreptul să-și comercializeze porcii crescuți în gospodării. Ministrul reiterează că nu există interdicție asupra creșterii, sacrificării și vânzării porcului din gospodărie pentru cetățenii români.

„Păstrăm tradiţiile, protejăm gospodăria ţărănească! Românii îşi pot comercializa porcii crescuţi în gospodării, atât în perioada Crăciunului, cât şi pe tot parcursul anului, cu aviz gratuit de la medicul veterinar din care să reiasă că animalul nu este bolnav.

Am explicat, din nou, la un târg de produse româneşti, la o şezătoare cu jurnaliştii, că nimeni nu va putea să interzică românilor să crească, să sacrifice şi să vândă porcul din gospodărie! Păstrăm tradiţia şi fiecare român sărbătoreşte româneşte, de Crăciun!”, a adăugat deputatul PSD, Florin Barbu.


Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top