fbpx
Connect with us

Ministrul Agriculturii afirmă că produsele care intră în țară nu reprezintă un pericol pentru consumul uman

ministrul-agriculturii-afirma-ca-produsele-care-intra-in-tara-nu-reprezinta-un-pericol-pentru-consumul-uman

National

Ministrul Agriculturii afirmă că produsele care intră în țară nu reprezintă un pericol pentru consumul uman


Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că toate produsele care intră în ţară, inclusiv cele din Ucraina, sunt verificate de instituţiile statului aflate în vamă, iar acestea nu reprezintă un pericol pentru consumul uman sau al animalelor

Acesta a fost întrebat despre importul din Ucraina al unei cantităţi de 6.290 de tone de seminţe de rapiţă, pentru care s-a constat în urma analizelor de laborator că erau modificate genetic.

News Moldova îți recomandă și ...   Franța dorește formarea umei alianțe pro-nucleare cu alte state, printre care și România. Mesajul ministrului român al Energiei

‘Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) este autoritatea statului care veghează la calitatea produsului care intră în România. Ştiţi foarte bine că în vamă nu poate să intre decât produse care au, pe de o parte, documente, pe de altă parte, au identitate.

Sunt verificate de toate instituţiile statului aflate în vamă, iar la destinaţie, cum este cazul acesta de rapiţă, s-au luat probe, iar ele au determinat prin analizele de laborator că este o rapiţă modificată genetic, cu o modificare permisă de către Comisia Europeană ca fiind posibilă de consum, atât consumul uman cât şi consum furajer.

Într-un cuvânt: nu este un pericol pentru sănătatea animalelor sau a oamenilor. ANSVSA a folosit legea în vigoare conform căreia a sigilat şi a etichetat din nou produsul respectiv, iar răspunderea pentru import şi pentru valorificarea acestei cantităţi este a celui care a cumpărat acest produs. Niciun produs nu intră în România dacă nu are acte care au însoţit marfa realizate de către instituţiile abilitate din ţara furnizoare.

Aceste importuri s-au făcut pe baza unor contracte şi s-au plătit în b


Citește articolul integral pe Moldova Invest

News Moldova îți recomandă și ...   Ce să faci în AJUNUL CRĂCIUNULUI pentru a te bucura din plin de magia sărbătorilor


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top