fbpx
Connect with us

Ministrul Boloș, întrevederi cu reprezentanții Comisiei Europene pentru implementarea reformelor PNRR

marcel bolos 1 - News Moldova

National

Ministrul Boloș, întrevederi cu reprezentanții Comisiei Europene pentru implementarea reformelor PNRR


Potrivit ministrului Boloș, întrevederile cu reprezentanții Comisiei Europene vizează luarea de măsuri concrete pentru implementarea reformelor din PNRR

„Binele României nu se negociază. Discuțiile pe care le avem cu organismele internaționale sunt pentru a ajunge să adoptăm măsuri concrete.

Spun asta în contextul în care am avut întâlniri cu reprezentanții Comisiei Europene pe tema implementării reformelor aferente Planului Național de Redresare și Reziliență.

Iar în următoarele zile vor continua discuțiile pe pachetul de măsuri de consolidare fiscal-bugetară, astfel încât Romania să ia rapid acele decizii care să sprijine Guvernul României în eforturile de ajunge să își atingă ținta deficitului bugetar.

Adică în balanța cât producem/cât consumăm să nu ajungem și mai rău decât stăm deja”, spune Marcel Boloș

„A apreciat eforturile realizate de Guvern și așteaptă în perioada următoare măsuri concrete în domeniul consolidării fiscal-bugetare, care să orienteze finanțele publice pe o traiectorie corectă în raport cu țintele de deficit asumate în anul 2021, prin discuțiile purtate cu structurile UE.

Pentru că sistemul fiscal nu reușește să răspundă în mod adecvat provocărilor economice actuale. Măsurile de consolidare bugetară trebuie să garanteze corectarea pe termen lung a deficitului excesiv, vizând în același timp îmbunătățirea calității finanțelor publice și consolidarea potențialului de creștere a economiei”, menționează Boloș.

News Moldova îți recomandă și ...   Prețurile benzinei și motorinei, MAJORATE cu 5 bani pe litru - MOLDOVA INVEST

El a adăugat că în următoarea perioadă se vor purta discuții și pe tema unui set de măsuri pentru consolidarea fiscal-bugetară, în scopul de a asigura că România nu va ajunge într-o situație mai dificilă decât cea actuală în ceea ce privește echilibrul între producție și consum.

Ministrul Boloș a menționat că Comisia Europeană a subliniat importanța continuării dialogului referitor la reforma fiscală inclusă în PNRR, care ar trebui să fie completată de măsurile propuse de România în domeniul fiscal-bugetar.

News Moldova îți recomandă și ...   Miracol pentru un preot găsit înecat în râul Olt, după zeci de minute de resuscitare!

El a subliniat că reformele extinse în sfera bugetară și economică, incluzând reformele sistemului de pensii, administrarea fiscală, salariile din sectorul public și managementul întreprinderilor de stat, ar trebui să sprijine eforturile de consolidare bugetară și să asigure stabilitatea pe termen lung.

„Trebuie să înțeleagă toți că eficiența cheltuielilor publice trebuie îmbunătățită pentru a maximiza beneficiile pentru oameni.

Iar alocările bugetare ar trebui să se concentreze pe sectoarele esențiale, cum sunt sănătatea, educația și infrastructura, eliminând risipa și cheltuielile redundante.

Am încredere că întreaga clasă politică va pune umărul hotărât pentru acest deziderat de a consolida politica fiscal-bugetară a României și de a valorifica ocazia pe care România o are prin banii europeni.

Reforma sistemului fiscal-bugetar românesc nu trebuie văzută ca o necesitate, ci și o oportunitate de a stimula creșterea economică, de a atrage investiții și de a îmbunătăți calitatea vieții românilor.

Pentru că vorbim de 46 de miliarde de euro prin programele operaționale aferente exercițului financiar 2021-2027 și alte 28 miliarde prin PNRR”, subliniază Marcel Boloș.

News Moldova îți recomandă și ...   Incendiu într-o gospodărie din localitatea suceveană Dumbrăvița

Ministrul Finanțelor a accentuat necesitatea de a îmbunătăți eficiența cheltuielilor publice pentru a maximiza beneficiile pentru populație.

Alocările bugetare ar trebui să se concentreze pe sectoare esențiale cum ar fi sănătatea, educația și infrastructura, eliminând astfel risipa și cheltuielile inutile.

Marcel Boloș a încheiat prin exprimarea încrederii că întregul corp politic va contribui în mod hotărât la consolidarea politicii fiscale și bugetare a României, aprovechizând oportunitatea oferită de fondurile europene.

El a subliniat că reforma sistemului fiscal-bugetar nu este doar o necesitate, ci și o oportunitate pentru stimularea creșterii economice, atragerea investițiilor și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor.

Asta deoarece România are la dispoziție fonduri considerabile, 46 de miliarde de euro prin programele operaționale pentru perioada 2021-2027 și încă 28 de miliarde prin PNRR.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top