fbpx
Connect with us

Ministrul Economiei, Florin Spătaru: ‘Soţia mea nu face grevă pentru salariu!’

Ministrul Economiei, Florin Spătaru: 'Soţia mea nu face grevă pentru salariu!' - News Moldova

National

Ministrul Economiei, Florin Spătaru: ‘Soţia mea nu face grevă pentru salariu!’

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ministrul Economiei, Florin Spătaru (PSD), a declarat miercuri că soția sa lucrează în sistemul de învățământ și participă la grevă, dar nu pentru un salariu mai mare, conform Agerpres.

„Cunosc problematica educaţiei, pentru că soţia mea lucrează în domeniul educaţional. Nu vorbim doar de salarizare, pentru că lista revendicărilor în această grevă e mult mai mare – şi cred că ar trebui discutată corespunzător, pentru că aici vorbim de subfinanţare, vorbim de statutul profesorilor, vorbim de mult mai multe lucruri decât salarizare. Soţia mea nu face grevă pentru a creşte salariile, ci pentru că în educaţie avem nevoie de o transformare tocmai pentru a ne pregăti pentru viitor. Copiii nu trebuie să sufere. Asta este foarte important şi, tocmai de aceea, încurajarea dialogului şi a discuţiilor între Guvern şi sindicate trebuie să fie o prioritate, pentru că suntem în situaţia în care am trecut peste o perioadă pandemică, am făcut cursuri online, sunt generaţii care au goluri în educaţie, care trebuie acoperite”, a susţinut Spătaru, la conferinţa “România – Strategia dezvoltării”.

El a considerat că prelungirea perioadei de examinare, cu efect imediat asupra copiilor, “trebuie tratate foarte serios”.

“Continuarea dialogului şi găsirea unei soluţii concrete de a rezolva această situaţie trebuie analizată şi prioritizată în perioada imediat următoare pentru ca acei copii să nu sufere, pentru a putea avea generaţii care să nu-şi aducă aminte după ani de zile că au trecut printr-o situaţie critică şi nu ştiu ce se întâmplă mâine cu ei, când vor trebui să fie admişi la liceu, să dea acele evaluări naţionale, să poată să îşi continue activitatea educaţională aşa cum trebuie”, a mai spus ministrul.

Greva generală din învăţământ a început luni, 22 mai, când peste 150.000 de cadre didactice şi circa 70.000 personal didactic auxiliar şi nedidactic au recurs la această formă de protest.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top