fbpx
Connect with us

Ministrul Economiei, Florin SPĂTARU, vrea ca statul să devină acționar la “companiile strategice” pentru România

ministrul-economiei,-florin-spataru,-vrea-ca-statul-sa-devina-actionar-la-“companiile-strategice”-pentru-romania

National

Ministrul Economiei, Florin SPĂTARU, vrea ca statul să devină acționar la “companiile strategice” pentru România


Potrivit unei declarații făcute de Florin Spătaru, ministrul Economiei, legislaţia trebuie adaptată ca să permită statului român să intre în acţionariatul unor companii strategice pentru România

Ministerul Economiei trebuie să-şi asume rolul de generator de politici industriale, dar şi de derulator şi iniţiator a unor instrumente financiare care să ducă la creşterea economică, la dezvoltare.
Mi se pare normal ca, în acest moment, noi, instituţiile publice – Ministerul Economiei, Ministerul de Finanţe, Guvernul României – să sprijine dezvoltarea economică prin industria prelucrătoare, prin sectoarele de bază şi, în acest context, să facem promovarea acestor instrumente împreună cu strategiile pe care le lucrăm împreună cu dumneavoastră, să le facem corespunzător.
În destul de multe deplasări pe care le-am avut în ţară, m-am întâlnit cu antreprenori români, care mi-au spus că nu ştiau de aceste instrumente. Asta înseamnă că noi trebuie să facem mult mai mult, să promovăm mai mult, să venim alături de dumneavoastră, să vă sprijinim, pentru că o companie multinaţională are într-adevăr un întreg mecanism, un întreg grup care se ocupă de aşa ceva.
Va trebui să discutăm cu Parlamentul să vedem cum facem ca aceste modificări legislative să permită statului român să intre în acţionariat în companii strategice pentru România, pentru că industria chimică este strategică, industria prelucrătoare, industria metalurgică, producţia de aluminiu.
Gândiţi-vă ce se întâmplă dacă un producător de aluminiu şi-ar reduce capacitatea semnificativ, ba chiar ar pleca din România… Un întreg lanţ de aprovizionare şi inclusiv capitalul românesc ar avea de suferit”, a


Citește articolul integral pe Moldova Invest

News Moldova îți recomandă și ...   BNR avertizează că economia va CVASI-STAGNA în trimestrele 3 și 4 ale anului


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in National

Revista economică Moldova Invest, editia de toamna

- citeste versiunea e-paper -


- citeste versiunea e-paper

- Read the e-paper version -

Advertisement Antibiotice Iasi
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top