fbpx
Connect with us

Ministrul Investițiilor, Adrian Câciu, avertizează: „Evaziunea fiscală în România rămâne constantă, pierderi de 32-33 de miliarde de euro anual”

ministrul-investitiilor,-adrian-caciu,-avertizeaza:-„evaziunea-fiscala-in-romania-ramane-constanta,-pierderi-de-32-33-de-miliarde-de-euro-anual”

National

Ministrul Investițiilor, Adrian Câciu, avertizează: „Evaziunea fiscală în România rămâne constantă, pierderi de 32-33 de miliarde de euro anual”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


adrian caciu scaled 1 scaled - Moldova Invest

Evaziunea fiscală în România rămâne o preocupare majoră, conform declarațiilor Ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu

În cadrul emisiunii “România Politică” de la Prima News, Câciu a subliniat faptul că procentul de evaziune, în valoare de aproximativ 10% din PIB, reprezentând între 32 și 33 de miliarde de euro pe an, este îngrijorător de mare.

Ministrul a evidențiat că, în ciuda eforturilor, evaziunea fiscală rămâne constantă și este necesară o abordare sistemică și implementarea unui sistem digital în care factorul uman să nu mai influențeze. Acest lucru este considerat esențial pentru a eficientiza activitatea ANAF-ului și pentru a reduce evaziunea.

În contextul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Câciu a subliniat un angajament clar de a crește capacitatea administrativă de colectare a statului român cu 2,5 puncte procentuale din PIB. Pentru a atinge acest obiectiv, ministrul a accentuat necesitatea continuării procesului de digitalizare a ANAF-ului.

În final, Adrian Câciu a subliniat importanța eliminării subiectivismului din procesul de evaluare a riscului fiscal și implementarea unui sistem obiectiv care să conducă la o colectare mai eficientă a veniturilor statului.


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -

Lucian Trufin, PSD

Lucian Trufin, PSD

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top