fbpx
Connect with us

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, acceptă să se taie, dar nu știe de unde: „Cheltuielile de deplasare să ştiţi că nu sunt toate inoportune!”

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, acceptă să se taie, dar nu știe de unde: „Cheltuielile de deplasare să ştiţi că nu sunt toate inoportune!” - News Moldova

National

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, acceptă să se taie, dar nu știe de unde: „Cheltuielile de deplasare să ştiţi că nu sunt toate inoportune!”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu a declarat, legat de planul de reducere a cheltuielilor la bugetul de stat, întrebată fiind dacă vor fi reduse şi cheltuielile de deplasare pentru unii demnitari sau funcţionari, că nu toate aceste cheltuieli sunt inoportune, unele dintre ele fiind fireşti.

De exemplu, în viziunea ministrului, cheltuielile de deplasare pentru vizitele oficiale la Bruxelles au un rost, fiind mulţi funcţionari din minister care efectuează, în mod curent, astfel de plecări.

„Efectele se vor vedea ulterior actului normativ. Nu poţi să ai efectele înainte de cadru. De aceea insist să aşteptăm să vedem decizia politică formalizată în cadrul textelor legale şi, ulterior, sigur fiecare minister, fiecare autoritate publică va lua decizia conform acestui cadru. Nu pot să pun deloc carul înaintea boilor. Sunt tot felul de cheltuieli. Cheltuielile de deplasare să ştiţi că nu sunt toate inoportune, aşa cum sugeraţi. Sunt deplasări oficiale, sunt deplasări care îşi au rostul, sunt fireşti. Bruxelles de exemplu este o deplasare absolut obligatorie. Se face în mod curent de către funcţionari din cadrul ministerului. Sunt cursuri de formare. Pot să vă răspund la aceeaşi întrebare despre cheltuieli asupra cărora nu se poate răspunde”, a afirmat Alina Gorghiu, luni la sediul PNL din Capitală, chestionată despre măsurile din planul de reducere a cheltuielilor la bugetul de stat.

Ministrul Justiţiei a mai precizat că rămâne de văzut ce cheltuieli vor rămâne şi la care se va renunţa.
„Vom vedea în ce măsură se poate renunţa la anumite cheltuieli, în ce măsură anumite cheltuieli trebuie să rămân, în ce măsură anumite investiţii nu sunt necesare, până la finalul anului. În ce măsură sunt necesare sau e necesară o măsură bugetară suplimentară pentru investiţii prioritare care trebuie finalizate anul acesta. Toate aceste lucruri le voi face cunoscute dumneavoastră, publicului şi sistemului judiciar în momentul în care toate concluziile sunt trase şi pot să vă prezint ceva articulat. Nu vreau să vă prezint jumătăţi de informaţii care nu au suport şi întemeiere în spate”, a conchis Gorghiu.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică “Moldova Invest” – ediția de primăvară 2024

- citeste versiunea e-paper -


Economic magazine “Moldova Invest” – spring 2024 edition

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Vatra Dornei, 2024

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top