fbpx
Connect with us

Ministrul Rafila: „Începând cu anul 2027, spitalele regionale trebuie să devină operaţionale”

Ministrul Rafila: "Începând cu anul 2027, spitalele regionale trebuie să devină operaţionale" - News Moldova

National

Ministrul Rafila: „Începând cu anul 2027, spitalele regionale trebuie să devină operaţionale”

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – Vatra Dornei, 4–6 iulie


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat marţi că, începând cu anul 2027, spitalele regionale trebuie să devină operaţionale

Conform declarațiilor ministrului, proiectul pentru Spitalul Regional din Iași a fost finalizat și construcția efectivă va începe în toamnă.

De asemenea, ministrul susține că până la jumătatea acestui an va fi finalizat proiectul tehnic pentru Spitalul Regional din județul Cluj, iar până la sfârșitul anului se va încheia și cel pentru Spitalul Regional din Craiova.

‘Începând cu anul 2027, spitalele regionale trebuie să devină operaţionale. Investiţia totală va fi de peste 2 miliarde de euro. În acelaşi timp, 2,4 miliarde de euro sunt alocaţi prin PNRR pentru alte 27 de investiţii spitaliceşti noi, printre care Institutul regional de oncologie din Timişoara, o casă nouă pentru Institutul pentru Boli Cardiovasculare CC. Iliescu din Bucureşti şi, în premieră, un centru de psihiatrie infantilă la Bucureşti. Majoritatea acestor proiecte au fost deja semnate, iar la unele se lucrează efectiv la construcţie (proiectul de la Bistriţa)’, a punctat ministrul pe pagina sa de Facebook.

El a susţinut că investiţiile vor contribui la modernizarea sistemului sanitar din România şi la un acces mai bun la servicii de sănătate.

‘Pentru prima dată, discutăm despre spitale integrate şi unitare din punct de vedere al construcţiei, al circuitelor, al echipamentelor şi, nu în ultimul rând, al condiţiilor hoteliere. Respectarea normelor de control al infecţiilor este prioritară în toate aceste proiecte noi’, a mai afirmat ministrul.


OM. Cu aripi fragile de fluture.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

PROFIL DE CANDIDAT

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

To Top