fbpx
Connect with us

Ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control la Spitalul Bagdasar-Arseni, după inundație la secția de primiri urgențe!

alexandru rafila - News Moldova

National

Ministrul Sănătății a trimis Corpul de Control la Spitalul Bagdasar-Arseni, după inundație la secția de primiri urgențe!


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că a luat decizia să trimită Corpul de Control la Spitalul Bagdasar-Arseni, pentru a verifica contractul de mentenanţă al clădirii care este nouă.

Inundația de la Bagdasar-Arseni s-ar fi produs din cauza ploii torențiale din noaptea de miercuri din Capitală. Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) de la Bagdasar Arseni a fost inaugurată în urma cu 2 ani, pe 3 septembrie 2021. Investiția, în valoare de 3, 5 milioane de euro, a fost realizată de Primăria Sectorului 4, condusă de Daniel Băluță.

”În jurul orelor 21:20, în spațiul dedicat Urgențelor Minore, precum și în cel al Izolatorului din cadrul Unității de Primiri Urgente a SCUBA, s-a observat o infiltrare masivă de apă din tavan. Consoalele de oxigen și gaze au fost inundate. Pentru siguranța pacienților și a personalului, a fost întrerupt curentul electric. Pacienții aflați în UPU (6 persoane) au fost transferați la Sf. Ioan, iar celelalte urgențe, cu excepția Stemi, au fost redirecționate”, se arată în comunicatul UPU.

Acesta a precizat că în opinia sa, să cureţi şi să menţii în stare de funcţionare scurgerile de la clădiri nu crede că trebuie neapărat să vină o echipă specializată, ci poate personalul angajat al spitalului să o facă.

”Nimeni nu poate să facă o statistică a tuturor contractelor de mentenanţă, de toate tipurile, pentru că există mentenanţă pentru multe lucruri, pentru clădire, pentru echipamente. E clar că responsabilitatea încheierii unor astfel de contracte, astfel încât spitalul să fie în stare de funcţionare şi să se evite astfel de incidente, revine direct managerului. Eu am luat decizia să trimit rapid Corpul de Control la acest spital, Bagdasar-Arseni, ca să vedem exact care este situaţia, de ce nu au fost încheiate aceste contracte”, a spus ministrul, întrebat despre situaţia de la Spitalul de Urgenţă “Bagdasar-Arseni” din Capitală.

Rafila a mai precizat: ”Ca o opinie personală, chiar dacă aceste contracte nu erau încheiate, să cureţi şi să menţii în stare de funcţionare scurgerile de la clădiri nu cred că trebuie neapărat să vină o echipă specializată să cureţe reziduurile care se adună şi blochează zonele de scurgere din spital”.

”Pentru chestiunea asta poate personalul angajat al spitalului să o facă. Sigur, trebuie să existe mentenanţa clădirii, mai ales a unei clădiri noi care are sisteme de management integrat, dar să menţii în stare de funcţionare scurgerile cred că este o chestiune mult mai simplă şi care necesită totuşi o decizie simplă ca cineva să verifice periodic acest lucru” a conchis ministrul Sănătăţii.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top