fbpx
Connect with us

Ministrul Transporturilor vizează până la 300 de kilometri de autostradă deschiși până la sfârșitul anului 2024

- News Moldova

National

Ministrul Transporturilor vizează până la 300 de kilometri de autostradă deschiși până la sfârșitul anului 2024


Numărul minim de kilometri de autostradă care vor fi deschiși traficului până la sfârșitul anului 2024 ar trebui să fie de 200, dar există și un scenariu mai optimist de 300 de kilometri, a menționat Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu

“În cei 30 de ani de după Revoluţie, statul român a rămas dator cu multe vizavi de cetăţeanul român, dar printre primele datorii neonorate e cea legată de de infrastructură.

Lucrurile în acest domeniu au mers prost, chiar foarte prost – şi nu trebuie să facem noi comparaţii cu ţări mai dezvoltate, ci cu unele din jurul nostru şi să vedem cât s-a dezvoltat această infrastructură de transport.

Lucrurile acestea trebuie să se schimbe, indiferent de guvern, de ministru, de culoarea guvernului, de preşedinte şamd. Eu am spus că până la finalul anului viitor – şi am spus asta în repetate rânduri, adică 2023 şi 2024, minimumul de kilometri pe care să-l dăm în circulaţie să fie de 200″, a menţionat Sorin Grindeanu.

News Moldova îți recomandă și ...   Eduard Hellvig și-a dat demisia din funcția de director al SRI: „Pietrificarea în funcție nu este bună!”

“Eu vă asigur că până la finalul anului 2024 acest lucru se va întâmpla, ba chiar din contră, sunt cât se poate de sigur, având săptămânal şedinţă cu cei de la CNAIR de progres, pe fiecare şantier în parte.

Am fost să văd mare parte dintre ele şi o să merg şi în perioada următoare. Acest număr, de 200, până la sfârşitul anului 2024, va fi depăşit. Există un scenariu optimist – şi de ce spun optimist, ca să clarific toate aspectele.

Nu e vorba de finanţare, nu e vorba de alte lucruri, e vorba până la urmă şi de anumite condiţii meteo. Am avut, de exemplu, în această primăvară, pe zona Transilvania, o primăvară, chiar început de vară, extrem de ploioasă. Nu s-a putut lucra.

Există un scenariu optimist să ajungem chiar în aceşti 2 ani spre 300″, a adăugat ministrul.

News Moldova îți recomandă și ...   Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că vor fi instalate camere de filmat în aziluri!

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a participat miercuri la ceremonia de semnare a contractului pentru proiectarea și construcția Lotului 3 al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș.

 


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top