fbpx
Connect with us

MIPE: Stadiul reformelor şi investiţiilor din PNRR, analizat alături de reprezentanţii Comisiei Europene

mipe:-stadiul-reformelor-si-investitiilor-din-pnrr,-analizat-alaturi-de-reprezentantii-comisiei-europene

National

MIPE: Stadiul reformelor şi investiţiilor din PNRR, analizat alături de reprezentanţii Comisiei Europene


Marcel Bolos scaled 1 scaled - News Moldova

Miercuri, reprezentanții celor 16 ministere și instituții responsabile de punerea în aplicare a Planului Național de Redresare și Reziliență au participat la o reuniune extraordinară a Comitetului Interministerial de Coordonare a PNRR. Această întâlnire a fost condusă de către ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, reuniunea s-a desfăşurat în prezenţa directorului general al Recovery and Resilience Task Force din cadrul Comisiei Europene, Celine Gauer.

În cadrul discuţiilor au fost analizate atât modul în care România a răspuns solicitărilor CE privind îndeplinirea ţintelor şi jaloanelor aferente cererii de plată numărul 2 trimisă Comisiei Europene, cât şi stadiul ţintelor şi jaloanelor aferente cererii cu numărul 3 şi propunerile privind noul capitol REPowerEU.

“Valorificarea sprijinului financiar pe care îl pune la dispoziţie Uniunea Europeană atât prin PNRR, cât şi prin politica de coeziune, reprezintă un obiectiv esenţial pentru România.

Le mulţumesc reprezentanţilor Comisiei Europene pentru sprijinul permanent pe care l-au acordat ţării noastre, iar discuţiile derulate în cadrul acestei reuniuni a CIC PNRR la care a participat doamna Celine Gauer se înscriu în aceeaşi linie a dialogului constructiv.

Împreună cu ministerele de linie, am analizat astăzi modul în care fiecare dintre instituţiile responsabile de implementare a răspuns solicitărilor formulate de CE în cadrul procedurii uzuale de analiză a cererii de plată nr. 2, progresele privind ţintele şi jaloanele aferente cereri


Citește articolul integral pe Moldova Invest


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Revista economică Moldova Invest, nr.5

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top