fbpx
Connect with us

Mugur Isărescu „sprijină în totalitate” măsurile de austeritate pe care Guvernul dorește să le ia! „Eu am făcut reformă în 2000 și știu cum e!”

guvernatorul-bnr,-mugur-isarescu:-“ramanem-pe-crestere-economica,-dar-din-pacate-consumul-bate-in-continuare-investitiile”

National

Mugur Isărescu „sprijină în totalitate” măsurile de austeritate pe care Guvernul dorește să le ia! „Eu am făcut reformă în 2000 și știu cum e!”


Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat miercuri că Banca Națională sprijină în totalitate un programul Guvernului de ajustare fiscală, susținând că e o decizie politică, nu fiscală.

“Sprijinim un program al guvernului de ajustare fiscală, ca să nu îi spun corecție, că sună mai grav. Pe ăsta îl sprijinim în totalitate. Cum va ieși e atributul guvernului, el are politica fiscală, noi vom lucra cu ea.

News Moldova îți recomandă și ...   Bianca Drăgușanu, adepta inteligenței: „De femei frumoase e plină țara, diferența o face creierul”

Personal, și colegii mei, și-au expus punctele de vedere legat de unele măsuri, uneori au fost taxați. Nu ne-am ferit să ne spunem punctele de vedere, dar nu vrem să creăm acum încă un tărăboi. Nu avem în față decizii tehnice.

S-a pronunțat Consiliul Fiscal pe diverse probleme fiscale, avem raport al Băncii Mondiale, avem discuții cu UE.

Decizia e politică, nu tehnică. Nu puteți să mă întrebați pe mine, sunt o instituție a statului cu mandat precis.

News Moldova îți recomandă și ...   Meteo, 28 august 2023. Gradul de disconfort termic va fi ridicat!

Guvernul trebuie să facă ajustare și consolidare, dar să asigure și stabilitatea și coeziunea socială. Fără stabilitate politică și coeziune socială nu putem avea stabilitate financiară.

Decizia politică nu e ușoară, e treabă grea, eu am făcut reformă în 2000 și știu cum e.

Problema României e mult mai serioasă fiscal decât se discută pe bucățele, țara vrea servicii publice de calitate, autostrăzi, școli de calitate, spitale și sănătate, dacă le aduni ajungi la 40 – 50% din PIB. Acum sunt mai mult de 40% și vrem să le acoperim cu 27% din venituri? Treabă grea.

News Moldova îți recomandă și ...   Peste 1000 de ONG-uri din România îi cer premierului Ciolacu să renunțe la modificările aduse Codului Fiscal!

Nu putem face multe recomandări. Discutăm cel mult de un pachet care să fie echilibrat, să ajute țara, să dea inflația în jos, să corecteze deficitele”, a declarat Isărescu.


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in National

Forumul Economic Regional Moldova 2024 – SELECȚIE PARTENERI

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023 – Galerie Foto 1

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023, Galerie Foto 2

Advertisement Zilele recoltei la USV Iasi
Revista economică Moldova Invest, nr.4

- citeste versiunea e-paper -

Advertisement
Advertisement

Forumul Economic Regional Moldova – Iasi, mai 2023

Trending

Advertisement

Echipa News Moldova

Advertisement
To Top